Wat doet de huidtherapeut?

Een huidtherapeut is een paramedicus die gespecialiseerd is in het behandelen van de zieke of beschadigde huid. Niet alleen het adequaat behandelen van huidproblematiek maar ook het leren voorkomen en het omgaan met een huidaandoening is een belangrijke rol van de huidtherapeut. Daarom wordt bij de behandeling van patiënten met een huidaandoening vaak samengewerkt met huisartsen, dermatologen, (plastisch) chirurgen, onco-logen, psychologen en andere paramedici. 

De meeste huidtherapeuten werken vanuit een behandelruimte in een huidtherapeutische praktijk, maar er zijn ook huidtherapeuten gevestigd in gezondheidscentra, verpleeghuizen en ziekenhuizen, afhankelijk van het deelgebied waar de huidtherapeut zich op richt. De meest voorkomende huidtherapeutische behandelingen zijn in het menu te vinden. Per behandeling is er een aparte pagina met meer informatie. Op deze pagina's vind je ook een overzicht van de huidtherapeutische praktijken die deze behandeling aanbieden.

Opleiding en kwaliteit
De opleiding tot huidtherapeut is wettelijk erkend en opgenomen in de Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (Wet BIG, artikel 34) en voor huidtherapeuten geldt ook de kwaliteitsregistratie in het Kwaliteits-register Paramedici (KP). Alle huidtherapeuten die bij Vind je Huidtherapeut aangemeld zijn zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Huidtherapeutische behandelingen

Van acne tot oedeem en van pigment tot wonden

CONTACT

VOORWAARDEN

© Copyright 2019-2020 - Vind je Huidtherapeut

SOCIAL MEDIA

Praat mee

@vindjehuidtherapeut

#vindjehuidtherapeut

  • LinkedIn
  • Facebook
  • Instagram