COAGULATIE BIJ DE HUIDTHERAPEUT

Coagulatie is een huidtherapeutische behandelmethode die gebruikt wordt voor het verwijderen van goedaardige huid afwijkingen.

Informatie over coagulatie

Bij coagulatie worden kleine, goedaardige oneffenheden op de huid weggebrand door middel van een klein naaldje. Hiermee wordt het plekje verdampt en ontstaat een brandwondje dat snel weer geneest.

Voorbeelden van huidaandoeningen waarbij coagulatie succesvol wordt toegepast zijn:

  • Couperose (bij zwaardere vorm zijn rood/blauw lichttherapie of licht- en lasertherapie aan te bevelen, de huidtherapeut kan je adviseren welke behandeling het meest effectief zal zijn)

  • Spinnenkop of spinvormig adertje (spider naevus)

  • Steelwratjes (fibromen)

  • Kleine verhevenheden op de huid, zoals moedervlekken, bultjes en wratjes

Behandeling couperose en spider naevus

Bij de behandeling van couperose en spider naevus met coagulatie wordt een klein naaldje oppervlakkig de huid ingebracht. Door de toevoer van warmte lossen de eiwitten op, stolt het bloed en verdwijnt het vaatje. Door de warmteontwikkeling in de huid zal deze enkele dagen na de behandeling warm aanvoelen en rood kleuren. Ook kunnen er korstjes ontstaan die vanzelf zullen genezen. Het is belangrijk dat je niet aan de korstjes krabt en dat de korstjes minstens vijf dagen droog blijven voor een mooie wondgenezing. 

Soms kunnen meerdere behandelingen nodig zijn. ​Bij alle behandelingen van couperose en spider naevus geldt daarom ook dat onderhoud nodig is. Er kunnen in de toekomst nieuwe

vaatjes zichtbaar worden. Je kan de kans hierop wel verkleinen door overmatige blootstelling aan zon en temperatuur- schommelingen (vrieskou, saunabezoek) te vermijden en te matigen met alcoholgebruik en roken.

Behandeling fibromen (steelwratjes) en kleine verhevenheden

Bij de behandeling van fibromen en kleine verhevenheden met coagulatie worden deze met een klein naaldje aangeraakt. Door de warmte van het naaldje branden deze verhevenheden weg. Kort na de behandeling zal er een klein korstje ontstaan op de behandelde plek. Het is belangrijk dat je niet aan het korstje krabt en dat het korstje minstens vijf dagen droog blijft voor een mooie wondgenezing.


De behandelde huid is na de behandeling van zowel couperose en spider naevus, als fibromen kwetsbaar. Dit betekent dat je de eerste 48 uur na de behandeling extra voorzichtig moet zijn. Vermijd de zonnebank en sauna, neem geen hete douche of warm bad en gebruik een zonnebrandcrème met hoge SPF-factor.


Verwijzingen en vergoedingen coagulatie

Je hebt geen verwijzing van je huisarts of medisch specialist nodig voor de behandeling coagulatie door de huidtherapeut (tenzij jouw zorgverzekeraar daarom vraagt). Of coagulatie (gedeeltelijk) vergoed wordt door je zorgverzekering, kan je terugvinden in de polisvoorwaarden van jouw zorg- verzekering.

Praktijken die coagulatie aanbieden

 

Haagweg 137, 2281 AG Rijswijk

SkinAid huid- en oedeemtherapie

Huid- en oedeemtherapeut

Meer info

Elise Guthmuller

Prent 52, 2907 ZH Capelle aan den IJssel

Skin-prof huid- en oedeemtherapie

Huid- en oedeemtherapeut

Meer info

Juliette Versteegh

Meer informatie

Wil je meer informatie over bijvoorbeeld coagulatie of ben je op zoek naar een huidtherapeut in een andere regio die coagulatie aanbiedt?

Neem dan via onderstaande button contact met ons op! Wij helpen je graag verder.