CRYOTHERAPIE BIJ DE HUIDTHERAPEUT

Het principe achter cryotherapie is al eeuwenoud en wordt voornamelijk toegepast bij (steel)wratten en pigmentvlekken.

Informatie over cryotherapie

Bij cryotherapie worden kleine, goedaardige afwijkingen aan het huidoppervlak bevroren. Hierbij wordt vloeibare stikstof gebruikt om de oneffenheid te laten verdampen en ontstaat er een wondje dat snel weer geneest.

Huidaandoeningen waarbij cryotherapie succesvol wordt toegepast zijn:

  • Wratten

  • Steelwratjes (fibromen)

  • Kleine verhevenheden op de huid, zoals moedervlekken en verhoornde bultjes

  • Pigmentvlekken

  • Andere oppervlakkige huidaandoeningen

Cryotherapie behandeling

Bij de behandeling met cryotherapie wordt de oneffenheid met vloeibare stikstof aangeraakt. Het hierdoor bevroren weefsel sterft af en er komt gezonde huid voor in de plaats. Direct na de behandeling kan er roodheid ontstaan op de behandelde plek. Enkele dagen na de behandeling wordt deze

huid donkerrood tot zwart en verschijnt er een korstje. Het is belangrijk dat je niet aan het korstje krabt en dat het korstje droog blijft voor een mooie wondgenezing. 

​De behandelde huid is na de behandeling met cryotherapie kwetsbaar. Dit betekent dat de eerste 48 uur na de behandeling extra voorzichtigheid belangrijk is. Vermijd de zonnebank en sauna en neem geen hete douche of warm bad. Gebruik de eerste vier weken een zonnebrandcrème met een hoge SPF-factor.

​Verwijzingen en vergoedingen cryotherapie

Je hebt geen verwijzing van je huisarts of medisch specialist nodig voor cryotherapie door de huidtherapeut (tenzij jouw zorgverzekeraar daarom vraagt). Of cryotherapie (gedeeltelijk) vergoed wordt door je zorgverzekering, kan je terugvinden in de polisvoorwaarden van jouw zorgverzekering.

Praktijken die cryotherapie aanbieden

 

Haagweg 137, 2281 AG Rijswijk

SkinAid huid- en oedeemtherapie

Huid- en oedeemtherapeut

Meer info

Elise Guthmuller

Meer informatie

Wil je meer informatie over bijvoorbeeld cryotherapie of ben je op zoek naar een huidtherapeut in een andere regio die cryotherapie aanbiedt?

Neem dan via onderstaande button contact met ons op! Wij helpen je graag verder.