ELEKTRISCHE EPILATIE BIJ DE HUIDTHERAPEUT

Elektrische epilatie is een ontharingsmethode waarmee ook grijze, witte, blonde en rode haren behandeld kunnen worden.

Informatie over elektrische epilatie

Elektrische epilatie is, net zoals licht- en lasertherapie, een methode voor ontharing. In tegenstelling tot licht- of lasertherapie is ontharing door middel van elektrische epilatie zeer geschikt voor relatief kleine oppervlaktes, zoals het gezicht. Daarnaast kunnen ook grijze, witte, blonde en rode haren behandeld worden.

Elektrische epilatie behandeling

Bij elektrische epilatie wordt een klein naaldje in het haarzakje gegleden en enkele seconden stroom gegeven. Hierdoor ontstaat er warmte in het haarzakje waardoor deze beschadigd en de haar vernietigd wordt indien deze in de juiste groeifase zit. Bij deze behandeling worden de haren één voor één behandeld. Door het herhaaldelijk behandelen zullen de haren steeds dunner en zwakker terugkeren. Uiteindelijk zal het haarzakje volledig vernietigd zijn en de haar niet meer teruggroeien. De behandeling is niet gelijk pijnloos. Door de stroomsterkte aan te passen is voor iedere patiënt de behandeling draaglijk te maken.

Na de behandeling kan de huid rood zijn en er kunnen kleine bultjes ontstaan (zwelling). Dit komt door de warmte die ontstaat in de huid en dit trekt vanzelf weer weg. Eventueel kan er na de behandeling gekoeld worden.

Bij iedere vorm van ontharing is het belangrijk om bewust te zijn van het feit dat er geen garantie kan worden geboden dat het behandelgebied volledig haarloos wordt. Er kunnen door verschillende factoren altijd weer nieuwe haren ontstaan in de huid. Denk aan het gebruik van bepaalde medicatie of de menopauze. 

Verwijzing en vergoeding elektrische epilatie

Je hebt geen verwijzing van je huisarts of medisch specialist nodig voor de behandeling elektrische epilatie door de huidtherapeut (tenzij jouw zorgverzekeraar daarom vraagt). Op de vergoeding pagina van elektrische- en laserepilatie kan je controleren of elektrische epilatie (gedeeltelijk) vergoed wordt door je zorgverzekering.

Praktijken die elektrische epilatie aanbieden

 

Haagweg 137, 2281 AG Rijswijk

SkinAid huid- en oedeemtherapie

Huid- en oedeemtherapeut

Meer info

Elise Guthmuller

Meer informatie

Wil je meer informatie over bijvoorbeeld elektrische epilatie of ben je op zoek naar een huidtherapeut in een andere regio die elektrische epilatie aanbiedt?

Neem dan via onderstaande button contact met ons op! Wij helpen je graag verder.