LASERTHERAPIE BIJ DE HUIDTHERAPEUT

Lasertherapie is de verzamelnaam van alle laserbehandelingen die de huidtherapeut toe kan passen op verschillende indicaties en huidproblemen.

Informatie over lasertherapie

IPL- en lasertherapie wordt ingezet bij diverse huidproblemen zoals verwijde bloedvaatjes bij couperose, te veel pigment bij pigmentvlekken, littekens na acne maar ook bij ongewenste haargroei, schimmelnagels, rimpels en zonneschade in de huid. Afhankelijk van het huidprobleem wordt er gekozen voor de juiste IPL (lichtflits) of laserapparatuur.

​Laserontharen

Naast elektrische epilatie is ontharen door middel van laser een goede en effectieve methode voor het behandelen van (over)beharing. Het voordeel van laserontharen is dat het, in tegenstelling tot elektrische epilatie, mogelijk is om grotere gebieden (bv. de benen, rug, oksels en bikinilijn) te behandelen. Bij ontharing door middel van laser warmt het laserlicht het pigment van de haar op. Door deze verhitting gaan de haarzakjes kapot en wanneer deze haren in de juiste groeifase worden behandeld zal er geen nieuwe haren meer uit de haarzakjes groeien. Gemiddeld zijn er minimaal vijf laserbehandelingen nodig om het gewenste resultaat te kunnen behalen. Bij IPL/flitslamp apparaten zijn dit er gemiddeld 15.

Vaatproblemen

Couperose is de term die wordt gebruikt voor vele kleine bloedvaatjes (teleangiëctasieën) in het gezicht. Dit komt voornamelijk voor op de neus en wangen. Naast coagulatie is het gebruiken van de vaatlaser een effectieve methode voor het verwijderen van deze vaatjes. Daarnaast kunnen ook kleine steelwratjes en rode bloedpuntjes met de laser behandeld worden. Bij het behandelen met de laser wordt de energie van de vaatlaser opgenomen in de rode bloedkleurstof van de vaatjes. Deze energie wordt daar omgezet in warmte waardoor de eiwitstructuren van de vaatwanden stollen. De vaatjes trekken samen en het lichaam ruimt deze op. Gemiddeld zijn er 1 à 2 behandelingen nodig om tot het gewenste resultaat te komen.

​Verwijzingen en vergoedingen lasertherapie

Je hebt geen verwijzing van je huisarts of medisch specialist nodig voor lasertherapie door de huidtherapeut (tenzij jouw zorgverzekeraar daarom vraagt). Op de vergoeding pagina van elektrische- en laserepilatie kan je controleren of de laserbehandeling voor ontharen wordt vergoed door je zorgverzekering.

Praktijken die lasertherapie aanbieden

 

Prent 52, 2907 ZH Capelle aan den IJssel

Skin-prof huid- en oedeemtherapie

Huid- en oedeemtherapeut

Meer info

Juliette Versteegh

Meer informatie

Wil je meer informatie over bijvoorbeeld lasertherapie of ben je op zoek naar een huidtherapeut in een andere regio die lasertherapie aanbiedt?

Neem dan via onderstaande button contact met ons op! Wij helpen je graag verder.