PEELINGS BIJ DE HUIDTHERAPEUT

Een peeling is een techniek waarbij oude oppervlakkige huidcellen verwijderd worden en nieuwe, jonge huidcellen aan de oppervlakte komen.

Informatie over peelings

Een van de behandelingen uitgevoerd door een huidtherapeut zijn peelings. Deze behandeling, die tevens ook uitgevoerd wordt door sommige schoonheidsspecialistes, kan ingezet worden ter behandeling van verschillende indicaties en wordt daarom ook steeds meer een hype. Huidtherapeuten mogen, in tegenstelling tot schoonheidsspecialistes, met sterke peelings werken die effect hebben op de diepere lagen in de huid.

 

Werking peelings

Een peeling is een vloeistof die op de huid wordt aangebracht waarna er een exfoliërende  (afschilderende) reactie van de huid ontstaat. Dit betekent dat de bovenste laag van de huid wordt verweekt waardoor deze sneller gaat afschilferen. Dit afschilferen doet de huid al van zichzelf. Binnen een maand vernieuwt de huid zich helemaal, zonder dat je dit bewust doorhebt. Naast het verweken wordt de huid ook gevoed. De huid wordt gestimuleerd om zich vervolgens weer te herstellen wat onder andere zorgt voor een meer gladde en egale huid.

Afhankelijk van de wensen van de patiënt en het huidtype wordt door de huidtherapeut bepaald met welke peeling het beste resultaat behaald kan worden. Een aantal indicaties waar peelings voor ingezet kunnen worden zijn:

  • huidveroudering (zoals fijne lijntjes en een slappe huid)

  • verschillende vormen van acne 

  • (acne)littekens

  • donkere pigmentvlekken

  • grove poriën en onzuiverheden

De meest voorkomende indicatie van een peeling is acne, maar ook om de huid simpelweg een ''boost'' te geven kan een lichte peeling toegepast worden.

Soorten peelings

Er wordt onderscheid gemaakt tussen chemische (ook wel medische) en biologische peelings. Het verschil tussen deze peelings zijn de stoffen waaruit de peelings zijn opgebouwd. Deze stoffen hebben ieder een eigen specifieke werking op de huid waardoor verschillende indicaties behandeld kunnen worden. Een voorbeeld is de stof melkzuur in een chemische peeling. Deze stof heeft een oplichtende werking en kan daarom effectief ingezet worden ter behandeling van donkerdere pigmentvlekken. Bij peelings kan ook nog onderscheid worden gemaakt tussen lichte, oppervlakkige peelings en diepe peelings. In overleg met de huidtherapeut zal de sterkte van de peeling altijd opgebouwd worden. Zo kan de huid wennen aan de werking van de peeling.

Mogelijke huidreacties die tijdens (en na) de peeling kunnen ontstaan zijn een lichte wegdrukbare roodheid, lichte zwelling en frosting (= het witter worden van de huid). Daarnaast kunnen er korstjes ontstaan en in sommige gevallen ook een tijdelijke verkleuring van de huid. Er kan een jeukend, irriterend of schrijnend gevoel ervaren worden. Al deze huidreacties nemen geleidelijk weer af na de behandeling. Gemiddeld ontstaat binnen één tot drie dagen na de peeling een lichte tot matige schilfering van de huid. De huidtherapeut geeft alle relevante adviezen met betrekking tot de nazorg mee.

 

​Verwijzingen en vergoedingen peelings

Je hebt geen verwijzing van je huisarts of medisch specialist nodig voor een peeling behandeling door de huidtherapeut (tenzij jouw zorgverzekeraar daarom vraagt). Of een peeling (gedeeltelijk) vergoed wordt door je zorgverzekering, kan je terugvinden in de polisvoorwaarden van jouw zorgverzekering.

Praktijken die peelings aanbieden

 

Prent 52, 2907 ZH Capelle aan den IJssel

Skin-prof huid- en oedeemtherapie

Huid- en oedeemtherapeut

Meer info

Juliette Versteegh

Theda Mansholtstraat 5a, 2331 JE Leiden

Cosmederma

Allround permanente make-up specialist en huid- en oedeemtherapeut

Meer info

Nathalie Burger

Haagweg 137, 2281 AG Rijswijk

SkinAid huid- en oedeemtherapie

Huid- en oedeemtherapeut

Meer info

Elise Guthmuller

Meer informatie

Wil je meer informatie over bijvoorbeeld peelings of ben je op zoek naar een huidtherapeut in een andere regio die peelings aanbiedt?

Neem dan via onderstaande button contact met ons op! Wij helpen je graag verder.

CONTACT

VOORWAARDEN

© Copyright 2019-2020 - Vind je Huidtherapeut

SOCIAL MEDIA

Praat mee

@vindjehuidtherapeut

#vindjehuidtherapeut

  • LinkedIn
  • Facebook
  • Instagram