Huidbehandelingen voor mannen

Mannenbehandeling - vindjehuidtherapeut.nl

Vaak is het een aanname dat huidbehandelingen enkel geschikt zijn voor vrouwen. Ook mannen kampen met huidproblemen of vinden het belangrijk om er fris uit blijven te zijn en mooi oud te worden, een huidtherapeut kan hier zeker bij helpen. Hiernaast verwijderen ook steeds meer mannen lichaamshaar. Benieuwd naar de behandelmogelijkheden voor mannen? Lees dan snel verder!

Ontharen

Steeds meer mannen zijn net zoals veel vrouwen, het vele scheren zat en vinden de weg naar laserontharing. De populairste zones zijn de oksels, borst en rug. Mannen met een baardje komen graag om deze te contouren en de haren die er net buiten groeien, te verwijderen. Wielrenners of andere sporters vinden het prettig om de benen haarvrij te hebben en komen dan ook voor deze zone.

Pigment en roodheid van de huid

Ook mannen storen zich naarmate ze ouder worden meer en meer aan eventuele zonschade of dat de huid er minder fris uitziet dan in het verleden. Wist je dat dit heel gemakkelijk behandeld kan worden door middel van bijvoorbeeld een IPL behandeling. Ontsierende vlekken en roodheden van de huid nemen af, waardoor je na enkele behandelingen weer fris voor de dag kunt komen.

Acne

Doordat talg onder invloed van mannelijke hormonen geproduceerd wordt, hebben vooral mannen sneller last van onzuiverheden. Daarnaast is de huid van een man ook dikker waardoor een talgklier sneller kan verstoppen. Een huidtherapeut kan deze onzuiverheden goed onder controle krijgen en houden doormiddel van behandelingen middels reinigingen en/of een chemische peelings en het adviseren van ondersteunende producten voor thuis.

Acne littekens

Omdat acne bij mannen meestal gepaard gaat met meer ontstekingen, kan dit vervelende littekens achterlaten. Wat vaak op latere leeftijd nog een doorn in het oog kan zijn en soms ook aan een pijnlijk periode in het verleden doet herinneren. Wist je dat het mogelijk is deze littekens zodanig te verminderen dat ze aanzienlijk minder opvallen? Ook al zijn ze in de jongere jaren ontstaan? De huidtherapeut biedt behandelingen op maat, waarbij veelal verschillende therapieën worden gecombineerd voor de beste resultaten.

Overige

Een veelvoorkomend probleem bij mannen is scheerirritatie. Dit kan verschillende oorzaken hebben zoals; het gebruik van een oud/bot scheermesje, aftershave met te veel parfum die de huid misschien lekker laat ruiken maar ondertussen de huid ook sterk irriteert. Een reiniging met een licht exfoliërende werking kan ingegroeide haartjes verminderen en een goede moisturizer, welke geen vet laagje achterlaat, maar de huid wel goed voedt kan de huid rustig houden en scheerirritaties beperken.

Heb jij vragen over jouw huid? De huidtherapeut helpt je graag!

Nog geen reacties

Schrijf een reactie

Je e-mail zal niet openbaar zichtbaar gemaakt worden.

× Hoe kan ik je helpen?