Body-contouring met de Icoone*

Icoone

Body-contouring is hot, er komen dan ook steeds meer effectieve behandelmethoden op de markt. Deze behandelingen helpen, naast een gezonde leefstijl, het lichaam in shape te brengen en/of te houden. Vandaag ga ik in op de Icoone, met zijn interessante Multi Micro Alveolaire Stimulatie technologie (M.M.A.S.). Een hele mond vol. Ben je benieuwd wat dit doet? Lees dan onderstaande blog.

Ons bindweefsel

Zoals de naam al aangeeft, heeft bindweefsel (fascia) een verbindende functie. Het zorgt ervoor dat alles met elkaar verbonden is. Door ons hele lichaam verbindt en ondersteunt bindweefsel organen, gewrichten en spieren. Het isoleert warmte, slaat energie op en is verantwoordelijk voor het transport van zuurstof, voeding- en afvalstoffen.
Met de tijd kan het onderhuids bindweefsel minder goed doorbloed raken, hopen afvalstoffen zich op, ontstaat er mogelijk cellulite, raakt de huid verslapt en worden de contouren minder.
Een gezonde, actieve leefstijl helpt het lichaam in goede conditie te houden. Echter is dit soms niet voldoende, of willen we meer. Tegenwoordig zijn er veel verschillende behandelingen denkbaar om het lichaam een handje te helpen.

De Icoone

Er zijn meerdere behandelmethoden beschikbaar die werken op basis van het rollen en/of opzuigen van de huid. Om zo het weefsel te verbeteren. Ook wel mechanische bindweefselmassage genoemd. De Icoone onderscheidt zich door zijn gepatenteerde Roboderm® technologie. Deze techniek zorgt voor de Multi Micro Alveolaire Simulatie. Nu denk je misschien de wat? Ik leg het je graag uit.

Micro vacuolen bestaan uit collageen, elastine, vetten en water. De vezels hebben een verbinding en daardoor kunnen ze veranderen van vorm en volume. Onder andere door druk en interactie. Het alveolaire netwerk is dus in beweging. Ons bindweefsel bevat ontelbaar veel van deze micro vacuolen.

Professor Guimberteau heeft hier meer dan 20 jaar onderzoek naar gedaan. Zijn onderzoeken hebben geleid tot de gepatenteerde Roboderm® technologie. Welke gebruikt worden in de Icoone.
Micro vacuoles

De behandeling

Het apparaat zorgt voor een intensieve en effectieve stimulatie van deze microvacuoles in het bindweefsel. Dit doordat er zich kleine openingen in de rollers van de kop bevinden. Dus naast het rollen en de opzuigende werking, wordt de huid extra gestimuleerd door deze gefractioneerde rollers.

Tijdens de behandeling kan er gebruik worden gemaakt van twee koppen. Dit maakt de behandeling intensiever en het verkort de behandelduur. Waardoor het gemakkelijk in de agenda in te passen valt. Hierbij worden er wel 21.600 mirco stimulaties per minuut aan het weefsel gegeven. Hoe meer stimulatie we geven aan de huid, des te meer reactie van het weefsel.

Roboderm

Weefselstimulatie met LED en Laser

Bovengenoemde effecten kunnen tijdens de behandeling verder worden versterkt door het gebruik van LED en Laser. Dit zorgt met name voor wat betreft omtrekvermindering voor nog meer resultaat.

LED – de golflengte van 650nm bevordert de celvernieuwing door de productie van collageen en elastine te stimuleren en verbetert de lymfatische microcirculatie. Voor post-operatieve behandelingen bevordert het de weefselgenezing en zorgt het voor een betere zuurstofvoorziening van de huid. Tegelijkertijd worden ontstekingen, zwellingen en pijnklachten vermindert.

Laser – de golflengte van 915nm stimuleert vetcellen door hun natuurlijke metabolisme (lipolyse) te activeren. Hierdoor wordt bijvoorbeeld cellulite verminderd, het lichaam versterkt maar ook de microcirculatie geactiveerd. Wat zorgt voor een verbeterde vochtafvoer.

De resultaten van de Icoone

  • gladdere huid, verminderde cellulite;
  • huidverstrakking;
  • bodyshaping;
  • omtrekvermindering;
  • verbeterde doorbloeding;
  • verbeterde lymfeafvoer;
  • verminderde littekenvorming;
  • stevigere huid en vermindert fijne lijntjes (gelaat).IcooneResultaat Uskin the Clinic

 

Nog geen reacties

Schrijf een reactie

Je e-mail zal niet openbaar zichtbaar gemaakt worden.