Dé huidtrends voor 2021

Huidtrends 2021 - vindjehuidtherapeut.nl

Aan het begin van het nieuwe jaar staan altijd de trends en ontwikkelingen weer centraal. Zo ook dit jaar weer. Wel heeft de wereldwijde pandemie ervoor gezorgd dat bepaalde dingen anders zijn. Hoewel het moeilijk te voorspellen is hoe 2021 er in veel opzichten uit zal zien, hebben we met elkaar een redelijk goed idee van welke huidverzorgingstrends groot zullen zijn. In deze blog vertel ik je meer over de trends die we in dit jaar kunnen verwachten.

Videobellen

Naarmate we meer tijd achter schermen en hun gevreesde camera’s zijn gaan doorbrengen en mensen hele dagen naar zichzelf kijken, zijn we ons veel bewuster van ons gezicht geworden. We zien dingen die we normaal van onszelf niet zien, waardoor de vraag naar cosmetische behandelingen stijgt. Dit zal dit jaar naar verwachting verder stijgen. Veelgehoorde klachten zijn; een doffe, vermoeide huid, donkere kringen, roodheid van de huid, storende rimpeltjes en verslapping.

Maskne behandelingen

Nu mensen gedurende de dag veelvuldig of langdurig het mondmasker dragen, zien we dat masker gerelateerde klachten toenemen. Steeds meer mensen hebben last van onzuiverheden rondom de mond, een gevoelige en/ of geïrriteerde huid en vragen de huidtherapeut om advies.
Goede huidverzorging voor thuis, die helpen de huidbarrière te herstellen en versterken, de huid te kalmeren en te hydrateren zijn essentieel. Bij onzuiverheden is het daarnaast belangrijk om de talgklierproductie te remmen en de huid te exfoliëren (versnelde afschilvering). Naast goede huidverzorging voor thuis, biedt de huidtherapeut behandelingen om de huid weerbaarder te maken, te kalmeren en onzuiverheden te verminderen en te voorkomen.

Preventieve huidzorg

Wereldwijd wordt gezien dat er steeds meer vraag is naar behandelingen die gericht zijn op preventieve zorg.  Preventief houdt in dat de huid wordt geholpen in goede conditie te komen of te blijven en te anticiperen op de verschijnselen die gepaard gaan met het ouder worden. Niet alleen voor het gezicht, maar ook juist de hals, het decolleté en de handen. Mensen realiseren zich steeds meer dat deze zones net zo belangrijk zijn als het gezicht. Waar vaak gemakkelijk de eerste tekenen van veroudering zichtbaar worden en om geen disbalans in het geheel te krijgen, krijgt dit meer en meer de aandacht.

Skincare

Een grote trend die dit jaar begon sinds mensen meer tijd thuis doorbrachten, was het dragen van minder make-up en zich meer bewust worden van hoe onze huid eruitziet en aanvoelt. Dit heeft er onder andere voor gezorgd dat meer mensen producten wensen voor een gladde, heldere en egale huid. De verkoop van producten met Alpha Hydroxy Zuren, Beta Hydroxy Zuren en antioxidanten zijn dan ook gestegen en zal verder stijgen. Deze ingrediënten zijn geschikt voor tekenen van huidveroudering, een droge, schilferige huid, vette, onzuivere huid, verstoppingen van porien en verkleuringen.
Antioxidanten beschermen je tegen vrij-radicalen van buitenaf,  helpen de negatieve gevolgen van blauw licht op je huid te herstellen, verstevigen en maken je huid stralend.

Transparantie in ingrediënten

We zien de wens voor meer transparantie in wat er in een product zit en waar het vandaan komt, verder toenemen.

Behandelingen voor de beste versie van onszelf

De vraag naar huidbehandelingen die zorgen voor een mooie, egale, frisse en stralende huid stijgen, met minimale hersteltijd. Lasertherapieën en microneedling behandelingen zijn nog steeds populair en zien we verder toenemen. Ondanks dat behandelingen met de minste impact op de agenda het populairst zijn, zien we toch dat in deze periode de vraag naar meer intensievere behandelingen stijgt. Iets wat bijvoorbeeld normaliter slecht te plannen valt, lukt nu wel. Dit doordat mensen nu meer thuis zijn en roodheid, zwelling en eventuele korstjes kunnen verstoppen achter het mondkapje.

Toename injectables

Zoals hierboven beschreven, zien mensen zich al voor een heel lange tijd veelvuldig op beeld, wat er bij de cosmetisch artsen voor zorgt dat zij een toename zien in behandelingen met botuline toxine en fillers. Wel zien we dat meer dan voorheen, de wens voor subtiliteit en natuurlijke effecten op de voorgrond staan. Mensen willen er goed uitzien met subtiele veranderingen, zonder dat iemand ziet dat er iets is gebeurd.

Body-contouring

De laatste paar jaar zien we wereldwijd de vraag naar body-contouring sterk stijgen. Behandelingen die gericht zijn op lokale vetreductie, verstrakking van de huid en vermindering van cellulite, worden steeds normaler. Ook zien we dat hier in Nederland steeds meer aandacht voor komt. Daarnaast zien we dat er meer bewustwording ontstaat dat ons lichaam qua huidverzorging ook aandacht verdient. Met de tijd zien we dat de huid droger wordt, er zonschade zichtbaar wordt en de structuur van de huid verandert. Behandelingen die enerzijds gericht zijn op shaping en anderzijds op het gladder en zachter maken van de huid horen we dan ook steeds vaker in de praktijk.

Ben je benieuwd welke mogelijkheden er voor jou zijn op het gebied van huidverzorging en huidverbetering? Laat je informeren bij de huidtherapeut!

 

Nog geen reacties

Schrijf een reactie

Je e-mail zal niet openbaar zichtbaar gemaakt worden.