Een consult bij de huidtherapeut

wat is een huidtherapeut? - vindjehuidtherapeut.nl

De huidtherapeut is gespecialiseerd in huidaandoeningen en heeft veel kennis van de oorzaak en de beste aanpak van ieder probleem. Daarnaast behandelt de huidtherapeut ook effectief de gezonde en ouder wordende huid. Als echte expert weet zij hoe je een huid in goede conditie krijgt én houdt met de beste aanpak.

Het consult

De eerste ontmoeting met een huidtherapeut bestaat uit een intakegesprek, ook wel consult genoemd. Tijdens dit gesprek is er voldoende ruimte voor het bespreken van jouw hulpvraag en wensen. Omdat iedere huid en klacht uniek is, wordt hier voldoende tijd voor uitgetrokken en wordt er een behandelplan op maat gemaakt. Een behandelplan kan bestaan uit verschillende behandelmethoden, waar nodig ondersteund met productadvies voor het beste resultaat.
Hoe meer informatie je de huidtherapeut tijdens het gesprek geeft hoe beter het advies kan worden opgesteld, en hoe groter de kans is dat de behandelingen naar tevredenheid zullen zijn

Bezoek de huidtherapeut met een schone huid
Voor een goede analyse van de huid is het belangrijk dat de huid schoon is en er geen make-up zichtbaar is. Oog make-up is geen probleem.

Omschrijf de huidklacht en geef aanvullende informatie
Voor een goede start horen wij als huidtherapeut graag waar je mee kampt, dit kan een huidprobleem zijn of misschien wil je wel werken aan een gezonde huid, of wens je huidveroudering te vertragen. Waar je vraag ook op is gericht, de huidtherapeut luistert aandachtig en stelt vragen om informatie te vergaren. Het helpt de huidtherapeut als je jouw hulpvraag, wensen en behoeften concreet en helder toelicht.

Eerdere huidbehandelingen
Mocht je al eerder huidbehandelingen hebben ondergaan, dan is het handig als je weet hoe deze behandelingen heten en waarmee je behandeld bent. De huidtherapeut zal vragen hoe je dit ervaren hebt en of het naar tevredenheid was.

Denk na over je wensen en verwachtingen
Wellicht ben je iemand die zich graag verdiept in de mogelijkheden of ga je liever blanco het gesprek in. Beide is helemaal ok voor de huidtherapeut.
De huidtherapeut zal tijdens het eerste consult vragen naar jouw wensen, behoeften en verwachtingen. Het helpt in het gesprek als je nadenkt over wat je graag wilt bereiken, welk tijdpad je in gedachten hebt (misschien is er een belangrijk moment waar je naartoe wilt werken) en wat je verwachtingen zin. Door het uit te spreken, kan de huidtherapeut je goed uitleggen wat realistisch en haalbaar is..

Breng de huidtherapeut op de hoogte van je gezondheidssituatie
Mocht je medicijnen gebruiken, last hebben van huidaandoeningen, zwanger zijn of de wens hebben om binnenkort zwanger te worden, dan is het belangrijk dit met de huidtherapeut te delen. In sommige gevallen dient de huidtherapeut hier namelijk rekening mee te houden.

Neem foto’s van je huidproducten
Voor een goed gesprek kan het helpen om je huidige huidproducten mee te nemen of hier foto’s van te maken. Hierbij is het van belang dat de voorzijde en de ingrediëntenlijst zichtbaar zijn. De huidtherapeut kan dan kijken of deze passend genoeg zijn. Of dat het misschien beter is over te stappen naar iets anders waar je meer baat bij zal hebben en welke ondersteunend werken aan de behandelingen in de praktijk.

Bij de meeste huidtherapeuten is een intakegesprek kosteloos en vrijblijvend. Ben je benieuwd wat de huidtherapeut voor jou kan betekenen, boek dan een consult bij een huidtherapeut bij jou in de buurt!

 

Nog geen reacties

Schrijf een reactie

Je e-mail zal niet openbaar zichtbaar gemaakt worden.