Even voorstellen: Marit van Boldrik

Wie is Marit - vindjehuidtherapeut.nl

Welkom op Vind je huidtherapeut! Laat ik me eerst even voorstellen: ik ben Marit van Boldrik, huidtherapeut en trainer. Sinds 2020 beheer ik dit mooie platform boordevol kennis over de huid. In dit artikel vertel ik je graag meer over mijn liefde voor het vak!

Huidtherapeut en trainer

Eerder vertelde ik dat ik al ruim 10 jaar met veel plezier werk als huidtherapeut. Ik geniet ervan om mijn cliënten te begeleiden naar een mooie(re) huid of hun huidproblemen te verminderen. Ook de ouder wordende huid begeleid ik graag daar waar nodig. Ik werk zeer resultaatgericht en probeer alles uit iedere behandeling te halen. Ik ben groot fan van het combineren van verschillende behandelmethoden met passende huidverzorging als ondersteuning. Omdat ik geloof in de kracht hiervan en dat het elkaar enorm kan versterken. Ik sta voor eerlijk en helder advies en ben transparant in wat ik kan en vooral ook niet kan.

Passie voor energy based devices

In de afgelopen jaren heb ik naast mijn passie voor de huid ook een passie ontwikkeld voor energy based devices. Kort gezegd: apparaten met een stekker. Niet omdat ik zo dol ben op snoeren, heb er zelfs vaak ruzie mee, maar omdat ik dol ben op het werkingsmechanisme én de effecten. Ik bereik de mooiste resultaten door verschillende technieken te combineren.
Als net afgestudeerde huidtherapeut ging ik al op zoek naar de beste combinaties en dacht ik al graag buiten vaste kaders. Kaders zijn goed, maar als huidtherapeut heb je te maken met een levend orgaan, waarbij een individuele aanpak en een plan op maat essentieel is.

Van de energy based devices is mijn liefde voor laser het grootst. Deze ontstond tijdens de opleiding en ontwikkelde zich daarna in rap tempo toen ik in 2014 als klinisch trainer in de Benelux ging werken. Dit heb ik tot eind 2020 met veel plezier voor een laserdistributeur gedaan. Hier heb ik in de afgelopen jaren collega-huidtherapeuten, cosmetisch artsen, dermatologen en schoonheidsspecialisten mogen begeleiden. Inmiddels doe ik dit onafhankelijk vanuit mijn eigen advies- en trainingsbureau Skin & Laser Support, waar Vind je Huidtherapeut onderdeel van uitmaakt.

Waarom trainen?

Ik ben gepassioneerd om andere behandelaars te helpen daar waar nodig en waar ik kan. Om kennis te delen, anderen te inspireren buiten vaste kaders te denken én te werken. Om op een andere manier naar de huid te kijken dan de standaard om zo de best mogelijke huidtherapeutische zorg te verlenen die iedereen verdient.

Mezelf ontwikkelen als trainer

In de afgelopen jaren heb ik mezelf door het bijwonen van internationale-, nationale congressen en cursussen verdiept in de wondere wereld van energy based devices. Ik vind het heerlijk om continu te blijven leren, groeien en ontwikkelen. Ik geloof dat er meerdere wegen zijn die naar Rome leiden en dat is ook hoe ik train. Daarnaast bespreek ik graag  lastige casussen met andere professionals om samen verder te komen – samen staan we sterker.

Mijn uitdaging als trainer

In 2014 sprong ik in het diepe en had geen idee hoe je moet trainen. Inmiddels heb ik mijn eigen technieken en methodes ontwikkeld. Vroeger dacht ik heel simpel: je hebt de kennis, deelt die en de ander begrijpt het. Nu weet ik dat ik eerst moet onderzoeken waar o.a. iemands kennisbehoefte ligt en waar iemand staat.
Ik ben geen trainer die je vertelt hoe je iets moet doen, al komt dit weleens voor. Ik ga liever samen op zoek hoe je iets het beste kunt aanvliegen op een manier die bij jou past. Iedereen heeft een andere aanpak nodig en het is aan mij om dat iedere keer weer zo goed mogelijk te doen. Daarnaast moet ik zowel als trainer als behandelaar mijzelf continu ontwikkelen en mijn kennis up to date houden.

De combinatie van kennis delen en huidtherapie

De combinatie van mijn werkzaamheden geeft mij afwisseling en maakt mij het meest gelukkig. Ik houd enerzijds van het resultaatgericht werken en mijn cliënten blij zien. Anderzijds is het heerlijk om op een ander niveau bezig te zijn en samen met andere huidprofessionals.
Ook vind ik dat je zelf praktiserend moet zijn om trainingen op niveau te geven. Doordat ik zelf nog steeds behandel kan ik mijn eigen ervaringen delen wat mijn trainingen en workshops meer waarde geeft.
Daarnaast hebben alle trainingen van de afgelopen jaren mij ook een betere behandelaar gemaakt. Door te kijken hoe anderen iets doen of aanpakken, interessante gesprekken met elkaar te hebben en casuïstiek te bespreken, leer je zelf ook heel veel. Dit is ongelooflijk waardevol.

Vind je Huidtherapeut

Met dit platform wil ik je informeren en inspireren over alles wat met huidtherapie te maken heeft. Denk aan informatie over huidindicaties en huidproblemen, (nieuwe) behandeltechnieken, skincare, suppletie, innovatie en ontwikkelingen op het gebied van huidtherapie.
Omdat ik zelf voor een firma heb gewerkt, weet ik hoeveel kennis er aan die kant en die van de producent zit. Ik vind het heel interessant om die kennis te delen. Daarom werk ik samen met experts uit de branche om jou van interessant huidnieuws te kunnen voorzien in de vorm van blogs en video’s.
Naast informatie over de huid en huidtherapie, brengt het platform je in contact met praktijken in de regio. Dit wordt gedaan door een uitgebreide zoekmachine, waar je kunt zoeken op plaats en specialisaties. Zo zorg ik ervoor dat mensen gemakkelijker in contact komen met een praktijk of kliniek die het beste past bij de zorgvraag.

Wil je meer van me weten of heb je een vraag? Stuur me gerust een berichtje!

Nog geen reacties

Schrijf een reactie

Je e-mail zal niet openbaar zichtbaar gemaakt worden.