Emsella-behandeling tegen incontinentie*

BTL Emsella

Het is ons allemaal weleens overkomen: in je broek plassen van het lachen. Maar wist je dat veel vrouwen en zelfs mannen, last hebben van ongewenst urineverlies, ook wel incontinentie genoemd? Ben je benieuwd wat kan helpen naast de bekende kegeloefeningen? Lees dan zeker verder! 

Incontinentie

Tijdens de zwangerschap zorgen hormonen er voor dat de spieren en het bindweefsel van je bekkenbodem en je vagijn slapper worden. Handig voor tijdens de bevalling, maar daarna onnodig.
Er zijn meerdere soorten incontinentie, in deze blog gaat het specifiek over stress-incontinentie. Dit begint vaak tijdens of na de zwangerschap en kan verergeren naarmate je ouder wordt.Ook zonder dat je gebaard hebt, komt het regelmatig voor. Helaas kan het na de overgang, als de hormonen veranderen, vaker opspelen. Ook kunnen mannen er last hebben, bijvoorbeeld na een prostaatoperatie.
Eén van de oorzaken van stress-incontinentie is het verzwakken en verslappen van de bekkenbodemspieren. Hierdoor kun je gemakkelijker urine verliezen en kan intimiteit als minder fijn worden ervaren.

Er zijn meerdere manieren om de bekkenbodem weer in shape te krijgen. Hierbij kun je onder andere denken aan de bekende kegeloefeningen. Óf je neemt plaats op een stoel genaamd Emsella.

Emsella

Het Tsechische bedrijf BTL Aesthetics heeft een nieuwe innovatie op de markt gebracht en wel de Emsella. Deze behandelstoel helpt je jouw bekkenbodemspieren te versterken. Door middel van een wisselend elektromagnetisch veld worden in 30 minuten maar liefst 12.000 spiercontracties van de bekkenbodemspieren veroorzaakt. Alle bekkenbodemspieren doen vanzelf mee. Ze kunnen niet anders. Zo worden de spieren gericht getraind en versterkt. Een echte workout voor je bekkenbodem!
Sterke bekkenbodemspieren zijn niet alleen gunstig voor het verminderen van incontentie, ook heeft het een positieve uitwerking op intimiteit.

Emsella

De behandelduur

De Emsellabehandeling wordt over een periode van drie weken, zes keer uitgevoerd, 30 minuten per keer. Pijnlijk? Nee zeker niet. In het begin een beetje een gek, onwennig gevoel, maar pijnlijk is het niet. Het helpt je zelfs om in de toekomst de bekkenbodemspieren nog beter te kunnen uitvoeren.

Het resultaat

De resultaten lijken tot nu toe veelbelovend te zijn. Vrouwen én mannen die de behandeling ondergaan merken een sterke verbetering. Na één behandeling kan er al een verbetering merkbaar zijn. Dit neemt verder toe gedurende enkele weken na de laatste sessie.

EMSELLA is geschikt voor mannen van alle leeftijden die op zoek zijn naar een oplossing tegen incontinentie en verbetering van hun kwaliteit van leven.

 

Nog geen reacties

Schrijf een reactie

Je e-mail zal niet openbaar zichtbaar gemaakt worden.