GEVOELIGE HUID

Wanneer we spreken over een gevoelige huid, kan het gaan om verschijnselen als: droogheid, roodheid, rode bultjes, schilfertjes en jeuk. Mensen reageren vaak op prikkels van buitenaf en zoeken vaak lang om datgene te vinden wat hen echt kan helpen. Soms gaat het even goed, maar dan keert na verloop van tijd de gevoeligheid weer terug.

 

Gevoelige huid - vindjehuidtherapeut.nl

Hoe ontstaat een gevoelige huid?

Er zijn huidtypes die van nature gevoelig zijn en die in de loop van de tijd gevoeliger worden.

Veelal zien we bij de heel lichte huidtypes dat deze de aanleg hebben om sneller te reageren op interne- en externe prikkels.

Maar de gevoeligheid kan ook ontstaan door een bepaalde leefstijl, door het gebruik van irriterende cosmetica en door milieu-invloeden.
Voor alles geldt dat er dingen zijn die je zelf kunt doen en kunt ondergaan om de huid weerbaarder te maken en beter bestand tegen invloeden van buitenaf.
 

Wat kan de huidtherapeut voor je betekenen?

De huidtherapeut is gespecialiseerd in huidaandoeningen en heeft veel kennis van de oorzaak en de beste aanpak van ieder probleem. Daarnaast behandelt de huidtherapeut ook effectief de gezonde en ouder wordende huid. Als echte expert weet zij hoe je een huid in goede conditie krijgt én houdt met de beste aanpak.

Voor een gerichte aanpak maakt de huidtherapeut na een grondige analyse altijd een behandelplan op maat, dat volledig is afgestemd op de behoefte van jouw huid. Dit bestaat vaak uit verschillende behandelmethoden, waar nodig ondersteund met productadvies voor het beste resultaat.

De huidtherapeut kijkt naar jouw persoonlijke situatie en bespreekt wat je allereerst zelf kunt doen om de huid tot rust en zo min mogelijk in aanraking te komen met uitlokkende factoren.
Samen wordt gekeken of de huidige huidverzorging passend genoeg is of dat het wellicht beter is over te gaan op iets anders.

Voor de behandeling van een gevoelige huid zijn er de volgende mogelijkheden: 

Cosmeceuticals

Huidtherapeuten werken met cosmeceuticals. Dit zijn cosmetische producten die zich onderscheiden van cosmetica, dankzij biologisch actieve ingrediënten. Ze zitten als het ware tussen cosmetica en farmaceutica – oftewel geneesmiddelen – in.
De huidtherapeut gebruikt de optimale concentraties van actieve ingrediënten om je huid de huid in combinatie met de behandelingen in de praktijk doeltreffend te verbeteren. Hierbij zijn de ingrediëntencombinatie, de manier van afgeven in de huid en de formule van essentieel belang. Daarmee onderscheidt een cosmeceutical zich van andere huidverzorging.

Cosmeceuticals zijn ontworpen om de gezondheid van de huid te verbeteren en schade te herstellen. Tekenen van een gevoeligheid kunnen worden verminderd, wat zorgt voor een meer gezonde en rustige huid. De huidtherapeut adviseert welke producten het beste bij je huid passen en geeft altijd een advies op maat.
 

Huidsuppletie

De laatste jaren komt er steeds meer aandacht voor huidsuppletie om de huid ook van binnenuit te ondersteunen, waarmee de huidtherapeut nog beter kan werken aan een gezonde huid. Supplementen zijn een goede aanvulling op de gewone voeding, omdat deze vitaminen, mineralen en sporenelementen bevatten. Dit is een goede basis voor extra vitaliteit en gezondheid.

Steeds meer huidtherapeuten zien hier de voordelen van en adviseren jou graag over de combinatie tussen voedingssupplementen en behandelingen in de praktijk.
 

ARTIKELEN GEVOELIGE HUID

wat is een huidtherapeut? - vindjehuidtherapeut.nl
huidproblemen bij zwangerschap - vindjehuidtherapeut.nl
Pigmentaandoeningen