(Over)beharing

Home > Huidproblemen > (Over)beharing

Wanneer er teveel en te dikke haar groeien op plekken waar normaal geen of slechts dunne haren groeien spreken we van ‘’overbeharing’’. Hypertrichose en hirsutisme zijn twee vormen van overbeharing. De huidtherapeut kan deze twee vormen behandelen middels elektrische epilatie of licht- of lasertherapie.

 

Hypertrichose

Hypertrichose is een vorm van overbeharing waarbij er overmatige haargroei plaatsvindt op plekken waar van nature al enige haargroei is. Voorbeelden hiervan zijn haargroei in het gezicht, armen, onderbenen en romp. Deze vorm van overbeharing kan bij zowel mannen als vrouwen voorkomen en ontstaat in de puberteit.

Hirsutisme

Bij hirsutisme ontwikkelt er zich een mannelijk beharingspatroon bij vrouwen. Er ontstaat op plekken zoals op de bovenlip, wangen, kin, hals en rond de tepels, in plaats van donshaar, een sterkere en donkerdere haargroei. Ook op de rug, de borst, buik en in de liesstreek in de haargroei meer dan bij het natuurlijke vrouwelijke beharingspatroon.

 

De huidtherapeut kan beide vormen van overbeharing behandelen middels elektrische epilatie of licht- en laser-therapie. Ook bij ongewenste haargroei worden deze behandelingen aangeraden. Op de pagina’s van de behandelingen vind je meer informatie over wat de behandeling inhoudt, verwijzingen en vergoedingen.