Pigmentstoornissen

Home > Huidproblemen > Pigmentstoornissen

Wanneer er een teveel of te weinig aan pigment in de huid aanwezig is, spreken we van ‘’pigmentstoornissen’’. De huidtherapeut kan deze pigmentstoornissen behandelingen door middel van diverse behandelingen. In de huidtherapeutische praktijk komen de volgende pigmentstoornissen voornamelijk voor:

 

Ouderdomsvlek (lentigo):

De ouderdomsvlek, ook wel levervlek genoemd, is een veel voorkomende bruine verkleuring van de huid, welke voornamelijk voorkomt vanaf middelbare leeftijd en op een licht huidtype dat veel aan zonlicht blootgesteld is geweest. Over het algemeen is de ouderdomsvlek, die voornamelijk voorkomt op de handruggen en het gezicht, een goedaardige pigmentvlek. De huidtherapeut kan een lentigo verwijderen middels licht- en lasertherapie, rood/blauw lichttherapie, microdermabrasie, cryotherapie en medische / chemische peelings.

 

Zwangerschapsmasker (melasma):

Het zwangerschapsmasker, ook wel melasma genoemd, is een onschuldige bruine verkleuring van de huid in het gelaat. Deze pigmentstoornis komt voor bij vrouwen die zwanger zijn of de pil of hormoonmedicatie gebruiken. Melasma is voornamelijk gelokaliseerd op het voorhoofd, de jukbeenderen, de bovenlip en de kin. De huidtherapeut kan melasma behandelen middels licht- en lasertherapie, rood/blauw lichttherapie, micro-dermabrasie, micro-needling, medische / chemische peelings of camouflagetherapie.

Post inflammatoire hyperpigmentatie (PIH):

Post inflammatoire hyperpigmentatie betekent letterlijk ‘’een teveel aan pigment op een plek waar een ontsteking heeft plaatsgevonden’’. Deze pigmentstoornis kenmerkt zich door een rode tot bruine verkleuring van de huid op plaatsen waar een ontsteking (zoals bijvoorbeeld acne of eczeem) heeft plaatsgevonden. De huidtherapeut kan PIH behandelen middels chemische peelings of licht- en lasertherapie.

 

Vitiligo:

Vitiligo ontstaat door het verdwijnen van pigmentcellen en kenmerkt zich door melkwitte vlekken in verschillende vormen en groottes op voornamelijk de handen, in de schaamstreek en in het gezicht. Het is een onschuldige pigmentstoornis, maar voor velen vaak cosmetisch storend. De huidtherapeut kan vitiligo behandelen middels camouflagetherapie.

 

Moedervlek (naevus):

De moedervlek, ook wel naevus genoemd, is een licht tot donkere verkleuring op de huid die soms verheven is. Deze goedaardige vlekjes worden gestimuleerd door erfelijke aanleg en zonverbrandingen op kinderleeftijd. De huidtherapeut kan storende, goedaardige naevi verwijderen middels licht- en lasertherapie, rood/blauw lichttherapie, microdermabrasie, cryotherapie en medische/chemische peelings. Wanneer een moedervlek verandert van grootte of kleur is het aan te raden om langs een huisarts te gaan.

CONTACT

VOORWAARDEN

© Copyright 2019-2020 - Vind je Huidtherapeut

SOCIAL MEDIA

Praat mee

@vindjehuidtherapeut

#vindjehuidtherapeut

  • LinkedIn
  • Facebook
  • Instagram