Huidveroudering vertragen

Huidveroudering - vindjehuidtherapeut.nl

Mooi oud worden, dat is iets wat veel mensen ambiëren. Echter krijgen we allemaal te maken met huidveroudering, wat we niet kunnen stoppen. Wel zijn er diverse factoren die het verouderingsproces kunnen vertragen. Hierover vertel ik je meer in deze blog!

Huidveroudering

Vanaf je vijfentwintigste begint je huid te verouderen.  Naast de bekende lijntjes en rimpels wordt de huidstructuur grover, wordt de huid slapper en ontstaan er verkleuringen. De stofwisseling in alle cellen raakt vertraagd, nieuwe huidcellen worden minder snel aangemaakt en belangrijke bindweefselcellen worden minder geproduceerd. Deze cellen zijn verantwoordelijk voor de aanmaak van collageen en elastine en geven de huid zijn stevigheid en elasticiteit.
Pigmentveranderingen worden beschouwd als meest opvallende huidverandering naarmate de huid veroudert en zorgt ervoor dat de huid grauwer en valer wordt. Verlies van stevigheid en vorming van pigment komen net als de andere kenmerken vaak samen. De snelheid van huidveroudering kan enorm verschillen tussen populaties, verschillende anatomische locaties en zelfs tussen individuen.
Zoals hierboven beschreven kunnen we huidveroudering niet stopzetten, wel kunnen we een gezonde leefstijl combineren met de juiste behandelingen, huidverzorgingsproducten en waar nodig suppletie, om zo mooi ouder te worden.

Huidveroudering vertragen met behandelingen

Huidverjongende behandelingen zijn erop gericht om in de diepte te vernieuwen en te verstevigen, maar ook om collageen en in sommige gevallen zelfs elastine, te her modelleren en te stimuleren. Dit zorgt ervoor dat de structuur van de huid verbetert. Lijntjes en rimpeltjes nemen af, de huid wordt steviger en grove poriën verminderen.

Ook is het mogelijk om de huidteint te verbeteren, door zichtbare verkleuringen van de huid te verminderen. Met de tijd ontstaan er meer pigmentvlekken, wordt de huid roder van kleur en kunnen er zichtbare vaatjes ontstaan. Uit onderzoek blijkt dat verkleuringen van de huid, deze ouder doen laten lijken dan hier en daar lijntjes en rimpels. Om die reden is het verbeteren van de algehele uitstraling een populaire behandeling.

Veelgebruikte behandelmethoden zijn IPL- en laserbehandelingen, (RF) microneedling, peelings en skinboosters. Benieuwd naar wat deze behandelingen voor jouw kunnen betekenen, check de uitgebreide informatie in de menubalk.

Starten met huidverjongende behandelingen

In principe kun je op elke leeftijd starten met huidverjongende behandelingen. Wanneer je op jongere leeftijd start, kun je preventief werken aan huidveroudering en deze vertragen. Het advies is dan ook om met milde behandelingen te starten rond je 25-30e levensjaar in combinatie met thuisproducten. Hierdoor houd je de collageen en elastine productie op gang en blijft de huidbarrière in optimale conditie.
Wanneer de tekenen van huidveroudering al zichtbaar zijn, kunnen we niet alleen de verdere veroudering vertragen, ook zijn de zichtbare tekenen te verminderen. De behandelingen zijn er op gericht de huid te vernieuwen en te verjongen.

De behandeling bij de huidtherapeut zijn waar nodig zeer goed te combineren met injectables, zoals botuline toxine en fillers. Het vult en versterkt elkaar voor de mooiste resultaten.


Cosmeceuticals om huidveroudering te vertragen

 

Huidtherapeuten werken met cosmeceuticals. Dit zijn cosmetische producten die zich onderscheiden van cosmetica, dankzij biologisch actieve ingrediënten. Ze zitten als het ware tussen cosmetica en farmaceutica – oftewel geneesmiddelen – in.

De huidtherapeut gebruikt de optimale concentraties van actieve ingrediënten om je huid in combinatie met de behandelingen in de praktijk doeltreffend te verbeteren. Hierbij zijn de ingrediëntencombinatie, de manier van afgeven in de huid en de formule van essentieel belang. Daarmee onderscheidt een cosmeceutical zich van andere huidverzorging.
Cosmeceuticals zijn ontworpen om de gezondheid van de huid te verbeteren en schade te herstellen. Tekenen van een vale, doffe, ouder wordende huid kunnen worden verminderd, wat zorgt voor een gezondere en egalere huid. Het wordt zowel ter voorbereiding op de behandeling in de praktijk toegepast als ook nadien. Dit zorgt ervoor dat het maximale resultaat kan worden bereikt en versterkt en ondersteunt het effect van de behandeling op de langere termijn.

 

Huidsuppletie

De laatste jaren komt er steeds meer aandacht voor huidsuppletie om de huid ook van binnenuit te ondersteunen, waarmee de huidtherapeut nog beter kan werken aan een gezonde, mooie ouder wordende huid. Supplementen zijn een goede aanvulling op de gewone voeding omdat deze vitaminen, mineralen en sporenelementen bevatten. Dit is een goede basis voor extra vitaliteit en gezondheid.

Ben je benieuwd welke huidverjongende behandeling bij jouw huid en wensen past? Laat je informeren en adviseren door een huidtherapeut bij jou in de buurt!

 

 

Nog geen reacties

Schrijf een reactie

Je e-mail zal niet openbaar zichtbaar gemaakt worden.