HYPERHIDROSE

Transpireren doet ieder mens en is belangrijk om warmte kwijt te kunnen, ook koelt ons lichaam op deze manier af. Zweet verdampt continue waardoor je meestal geen klamme huid hebt of zweetplekken krijgt. Tenzij je een stressmoment hebt, sport, je inspant of in een warme omgeving verblijft. Maar als je zoveel zweet dat je hier elke dag last van hebt, kan het erg hinderlijk worden en invloed hebben op kwaliteit van leven.

Bij overmatig zweten produceren de zweetklieren zweet zonder dat dit nodig is om de lichaamstemperatuur op peil te houden. Het te veel zweten kan over het gehele lichaam optreden, vaker komt het op een bepaald deel van het lichaam voor, zoals de oksels, voorhoofd, handen of voeten. Dit transpireren is dus overbodig en alleen maar lastig. Ook omdat het een onaangename geur kan geven. Deze geur ontstaat door de groei van bacteriën die een geur afgeven.
Het probleem van overmatig zweten wordt vaak onderschat. Dit komt mede doordat mensen niet graag over hun probleem praten.

 

hyperhidrose - vindjehuidtherapeut.nl

Wat zijn de oorzaken van hyperhidrose?

De oorzaak van overmatig transpireren of overmatig zweten is niet bekend. Ongeveer een derde tot de helft van de mensen met hyperhidrose heeft een familielid met hetzelfde probleem. Dat zou kunnen wijzen op een mogelijke erfelijke factor. Ook kan het ontstaan onder invloed van psychische factoren. Meestal ontstaat het in de puberteit en blijven de klachten enkele tientallen jaren bestaan. Wanneer alle zweetklieren over het gehele lichaam té actief zijn komt dit meestal door een ander probleem bijvoorbeeld:

  • Overgewicht.
  • Een onderliggende aandoening (zoals bijvoorbeeld een schildklieraandoening).
  • Het gebruik van bepaalde medicijnen.
  • Psychische oorzaken.

 

Wat kan de huidtherapeut voor je betekenen?

De huidtherapeut is gespecialiseerd in huidaandoeningen en heeft veel kennis van de oorzaak en de beste aanpak van ieder probleem. Daarnaast behandelt de huidtherapeut ook effectief de gezonde en ouder wordende huid. Als echte expert weet zij hoe je een huid in goede conditie krijgt én houdt met de beste aanpak.

Voor een gerichte aanpak maakt de huidtherapeut na een grondige analyse altijd een behandelplan op maat, dat volledig is afgestemd op de behoefte van jouw huid. Dit bestaat vaak uit verschillende behandelmethoden, waar nodig ondersteund met productadvies voor het beste resultaat.
Wanneer er sprake is van het overmatig zweten in de oksels kan de huidtherapeut je middels verschillende technieken behandelen.

Voor de behandeling van hyperhidrose zijn er de volgende mogelijkheden: 

Elektromagnetische energie

Tijdens deze behandeling worden de zweetklieren in de oksels definitief uitgeschakeld. Uit klinisch onderzoek is gebleken dat er een blijvend resultaat kan worden behaald. De onderliggende oorzaak van het probleem van hyperhidrose wordt aangepakt: overactieve zweetklieren. Daarnaast verhelpt het ook eventuele okselgeur.
De procedure is een niet-operatieve en niet ingrijpende behandeling. Je ervaart weinig bijwerkingen en het kan zijn dat je de dagelijkse bezigheden over het algemeen weer snel kunt hervatten. Meestal volstaat één behandeling.
 

Radiofrequente microneedling

Tijdens de behandeling bedient de huidtherapeut het apparaat welke energie genereert en levert. Door middel van naaldjes die in staat zijn diep genoeg te komen wordt de energie in de huid omgezet in warmte waar het in staat is op een veilige, effectieve en selectieve manier de zweetklieren te vernietigen. Andere weefsels worden in tact gelaten.
De zweetklieren zullen minder tot géén zweet meer produceren, ook neemt bij deze behandeling eventuele geur af.  

ARTIKELEN HYPERHIDROSE

wat is een huidtherapeut? - vindjehuidtherapeut.nl
huidproblemen bij zwangerschap - vindjehuidtherapeut.nl
Pigmentaandoeningen