Is jouw huid toe aan een flinke boost na de zomerzon?

peelings vindjehuidtherapeut.nl

De zon is de grootste boosdoener als het gaat om huidveroudering en heeft een grote invloed op het ontstaan van bijvoorbeeld acne, rimpels en donkere vlekken. Chemische peelings kunnen deze indicaties worden behandeld en voorkomen. Welke behandelingen zijn goed om je huid een boost te geven na de zomerzon?

Wat zijn chemische peelings?

Chemische peelings exfoliëren de oppervlakkige huidlagen die zijn beschadigd door blootstelling aan de zon en schade veroorzaakt door andere omgevingsfactoren. Exfoliëren is een ander woord voor het verwijderen van dode huidcellen. Afhankelijk van de ingrediënten werkt iedere peeling weer een beetje anders op de huid.
Hoewel peelings meestal op het gezicht worden gebruikt, kunnen ze ook worden gebruikt om de huid van je nek, handen of rug te verbeteren.

Welke chemische peelings zijn er? 

Er zijn verschillende soorten chemische peelings. Zo zijn er peelings met maar één zuur of een combinatie van zuren. De huidtherapeut bepaalt welke peeling het beste passend is en houdt daarbij ook rekening met jouw wensen.

Glycolzuurpeeling (glycolic acid)

Een glycolzuurpeeling werkt op basis van alfahydroxyzuur (AHA). Het heeft een kleine moleculaire structuur, waardoor het diep in de huidlagen kan doordringen. Glycolzuur heeft een positieve invloed op huidveroudering, op de teint en structuur van de huid. Bovendien zorgt het voor een heel mooie glow! Deze peeling is niet geschikt voor de donkere huidtypen.

Melkzuurpeeling (lactic acid)

De melkzuur peeling exfolieert, hydrateert en egaliseert de huid. Fijne lijntjes, grove poriën, een droge huid en vlekjes  worden minder zichtbaar, waardoor het geschikte peeling is als je graag een egale huid wilt.

Salicylzuurpeeling (salicylic acid)

Heb je last van acne? Dan is een salicylzuur je beste vriend, dit is namelijk een betahydroxyzuur (BHA) die de talgproductie in de huid reguleert. Hij penetreert diep in de huid, waar hij de talg oplost. De salicylzuurpeeling is geschikt als je last hebt van acne, verstopte poriën, comedonen, ook wel bekend als de blackheads en de whiteheads, of een vette huid. Salicylzuur heeft een ontstekingsremmende functie die goed werkt als je last hebt van breakouts. Deze peeling is niet geschikt voor mensen met een aspirine-allergie

TCA-peeling (Trichloroacetic acid)

TCA-peelings werken intensiever in op de huid omdat ze dieper penetreren dan de bovengenoemde peelings. TCA-peelings zijn een goede keus voor acnelittekens, fijne lijntjes en zonschade. De structuur van de huid wordt aanzienlijk fijner en mooier en de teint wordt egaler. Een nadeel van deze peeling is dat deze gepaard gaat met een herstelperiode van de huid, omdat deze zichtbaar gaat vervellen. Deze peeling is niet geschikt voor een gevoelige huid en hogere percentages TCA zijn niet geschikt voor de donkere huidtypen

Jessnerpeeling (combinatie van zuren)

De Jessnerpeeling bevat een combinatie van zuren die bestaan uit salicylzuur, melkzuur en resorcinol en is daarmee zeer geschikt om fijne lijntjes, rimpels, onregelmatige pigmentatie en acnelittekens te behandelen. Ook hierbij geldt dat de huid zichtbaar kan vervellen.

peelings vindjehuidtherapeut.nl

Hoe gaat een peeling in zijn werk?

Je bereidt je huid altijd thuis voor op een peeling, zodat ze kan wennen aan de actieve ingrediënten en zuren. Tijdens de behandeling reinigt de huidtherapeut je huid eerst grondig. Daarna wordt er een dun laagje vloeistof (de peeling) aangebracht, soms in meerdere lagen als dat nodig is.
Afhankelijk van de soort peeling en de gewenste intensiteit zal de peeling enkele minuten op de huid inwerken. Dit kan een tintelend tot branderig gevoel geven.
Hoe sterker de formule en hoe langer het blijft zitten, hoe krachtiger de peeling. De vloeistof wordt vervolgens verwijderd. Je huid zal in de daaropvolgende dagen herstellen van de behandeling. Na het herstelproces worden de eerst resultaten zichtbaar, na verloop van tijd verbeteren ze nog verder. Voor het beste resultaat worden chemische peelings toegepast in kuurverband.

Omdat chemische peelings de huid tijdelijk gevoeliger maken voor de zon, is de herfst dé perfecte periode om opgelopen huidschade van de zomer te herstellen, omdat de zonkracht in het najaar veel minder sterk is en je huid niet onnodig beschadigd raakt.

Vraag jouw huidtherapeut om advies en ontdek welke chemische peeling het beste bij je past!

Nog geen reacties

Schrijf een reactie

Je e-mail zal niet openbaar zichtbaar gemaakt worden.

× Hoe kan ik je helpen?