MICRONEEDLING

Microneedling is een behandeling die de stimulerende en helende eigenschappen nabootst zoals we die in wondgenezing zien. Met behulp van chirurgische micro-naaldjes worden kanaaltjes in de huid gemaakt die een mild schaafwondje nabootsen. Dit activeert en stimuleert de huid op een positieve wijze.

 

Microneedling - vindjehuidtherapeut.nl

Hoe werkt het?

Microneedling creëert duizenden microkanaaltjes op een zeer gecontroleerde manier. Deze “wondjes” zijn genoeg om het huidherstellende proces in werking te zetten, wat een positieve uitwerking heeft. Vergelijk het met de reactie van het lichaam op een gewone verwonding, waarbij de huid zich volledig vernieuwd.
Door het zacht perforeren van de huid, ontstaat een massale migratie van de fibroblasten en aanmaak van nieuwe collageen en elastine.
Hoe hoger de snelheid van de microneedlingpen, hoe meer schade kolommen er worden gemaakt, hoe kleiner de kans op het ‘krassen’ van de huid. Doordat de naaldlengtes kunnen worden afgestemd, kan er gekozen worden voor een oppervlakkige of diepere werking. 

Microneedling is een zeer veilige behandeling en ook goed geschikt voor een meer gepigmenteerde of pigmentgevoelige huid. Een doffe huid, pigmentvlekjes, verlies van veerkracht en stevigheid en een grove structuur worden verholpen door de exfoliërende eigenschap op de bovenste huidlaag en de stimulering van collageen- en elastinevezels in de diepere huidlagen.

 • Cosmetische microneedling zijn beschadigingen beperkt tot de epidermis. Hierbij worden naaldlengtes gebruikt tussen de 0.2 en 0.3 mm.
 • Medische microneedling zijn schadeprikkelingen tot in de dermale huidlaag (lederhuid), waarbij naaldlengtes van 0.5 tot 3.0mm worden gebruikt.

Microneedling in combinatie met:

 • Hoogwaardige producten
  Door microneedling te combineren met hoogwaardige producten kunnen de actieve ingrediënten hierdoor tot 200 maal meer in de huid penetreren. Waardoor er sneller en nog beter resultaat kan worden behaald.
 • Peelings
  Wanneer microneedling met peelings wordt gecombineerd, kan de vloeistof dieper penetreren, waardoor er nog sneller en beter resultaat kan worden behaald.
 • Radiofrequentie
  Microneedling kan ook gecombineerd worden met radiofrequentie (RF). RF werkt op basis van radiofrequente golven die de verschillende huidlagen verwarmt. Hierdoor wordt collageen aangemaakt die de huid verstrakt en verstevigd. Wanneer het gecombineerd wordt met microneedling worden de radiofrequente golven door middel van de naaldjes heel specifiek lokaal ingebracht wat voor een nog groter resultaat zorgt.

Wat zijn de indicaties?

Microneedling kan ingezet worden voor een variatie aan indicaties en om het gehele huidbeeld te verbeteren.

 • Acné-littekens
 • Littekens
 • Grove poriën
 • Zonschade
 • Roodheid van de huid
 • Huidveroudering
 • Huidverslapping (RF microneedling)
 • Striae

Wat is de hersteltijd?

Milde roodheid en zwelling 1-3 dagen.  

Wat zijn de behandelresultaten?

Door vernieuwing van de huidcellen, het verbeteren van de werking van onze levende cel, de keratinocyt en het stimuleren van collageen, elastine en hyaluronzuur, verbetert het gehele huidbeeld. Lijntjes en rimpeltjes nemen af, een grove huidstructuur verbetert, de huid wordt steviger en de huidteint egaler.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Een kuur van 3-6 behandelingen wordt aanbevolen. Daarna (half)jaarlijkse onderhoudsbehandelingen. 

Wat is de behandelfrequentie?

Maandelijks, onderhoudsbehandeling na 6 tot 12 maanden.
 

ARTIKELEN MICRONEEDLING

wat is een huidtherapeut? - vindjehuidtherapeut.nl
huidproblemen bij zwangerschap - vindjehuidtherapeut.nl
Pigmentaandoeningen