Alles dat je kan verwachten bij een intakegesprek

Het intakegesprek, het eerste contact tussen de potentiële patiënt/cliënt en de huidtherapeut. Voor hen misschien heel spannend, maar voor ervaren professionele huidtherapeuten een cruciaal punt van het HMH (Huidtherapeutisch Methodisch Handelen) en een belangrijke aspect van het vormen van een band. In deze blogpost leggen we je alles uit over het intakegesprek en wat je hier van kan verwachten.

Screening

Indien je zonder verwijzing bij de huidtherapeut komt, wordt voorafgaand aan het intakegesprek een screening afgenomen met behulp van een vragenlijst. Hierbij worden vragen over jouw gezondheid gesteld. Als de resultaten van deze vragen aanleiding geven, dan kan de huidtherapeut je voor verder onderzoek naar de huisarts doorverwijzen.


Een intakegesprek, ook wel eerste consult genoemd, betekent in de huidtherapeutische wereld een persoonlijk, verkennend gesprek waarbij de mogelijkheden tot behandeling besproken worden en een persoonlijke behandelplan opgesteld wordt. Gedurende dit eerste gesprek worden de klachten besproken, is er ruimte voor het stellen van vragen en wordt er advies op maat gegeven. Het behandelplan bestaat onder andere uit de behandelingen, behandelfrequentie, behandelduur, doel van de behandelingen, behandellocatie en eventuele tussen- en eindevaluaties. Tevens zal er een prijsindicatie gegeven worden. Aan het einde van het intakegesprek kan je een afspraak inplannen voor de eerste behandeling. In sommige gevallen kan je direct al terecht voor de eerste behandeling.


Belangrijk om mee te nemen naar het intakegesprek is een geldig legitimatiebewijs, medicatieoverzicht en een eventuele verwijsbrief. De verwijsbrief is voornamelijk van belang voor de mogelijk (gedeeltelijke) vergoeding die beschikbaar is voor een bepaalde behandeling. Het is raadzaam om vooraf de zorgverzekeraar te bellen om te controleren wat je vergoed krijgt. Op onze zorgverzekering check pagina vind je meer informatie hierover.


De kosten voor een intakegesprek verschillen per huidtherapeutische praktijk. Sommige praktijken rekenen een vast tarief voor het intakegesprek, anderen bieden een kosteloos eerste consult aan. Het is ook mogelijk dat praktijken de kosten voor het intakegesprek in mindering brengen wanneer je overgaat tot een behandeling.


Wat je alvast kan doen

Wat je voorafgaand aan en intakegesprek alvast kan doen is je verdiepen in een aantal praktijken. Zo kan je je van te voren inlezen in de aangeboden behandelingen en de eventuele bekende prijzen hiervan. Daarnaast kan je jouw selectie van huidtherapeuten baseren op (online) reviews. Bereid alvast een aantal vragen voor die je graag zou willen stellen aan de huidtherapeut betreffende jouw hulpvraag. Zo kom je goed voorbereid op het intakegesprek!


Benieuwd geworden naar het intakegesprek bij een huidtherapeut? Op ons platform vind je gemakkelijk een huidtherapeut in de buurt en kan je binnen paar klikken een afspraak inplannen voor een intakegesprek. Heb je hier liever nog wat hulp bij? Chat live met ons via het roze chat icoon links onderaan deze pagina of stel je vraag in de reacties hieronder!

5 keer bekeken0 reacties