Een nieuw onderzoek, een nieuw verhaal

Bijgewerkt: 9 okt 2019

Voor wie wellicht nog een blog over acne of acnelittekens (het thema van de afgelopen weken) verwachtte... Deze keer helaas een totaal ander onderwerp waar ik jullie graag meer over vertel. En omdat een Instagram-post soms niet de mogelijkheid geeft om alles over te brengen, doe ik het op deze manier. Alle blogs over acne en acnelittekens kun je overigens heel simpel hier teruglezen! :)

De afgelopen periode heb ik er al het een en ander over laten weten via Social Media. Ik ben namelijk vanaf september gestart met het laatste onderdeel (eigenlijk enerlaatste, want ik loop nog een hele leuke stage vanaf februari) van mijn opleiding Huidtherapie: het schrijven van mijn afstudeerscriptie. Ik zeg wel september, maar de voorbereiding hierop lopen eigenlijk al sinds eind april van afgelopen jaar. Rond die tijd kregen wij als studenten te horen dat wij geen eigen onderwerp meer mochten kiezen voor ons afstudeeronderzoek. Iets wat voor mijzelf als bom insloeg, omdat ik een mooie kans zag om verder onderzoek te kunnen doen naar Vind je Huidtherapeut. Na enkele weken sparren met docenten is mijn voorstel toen toch goedgekeurd en ben ik aan de slag gegaan met het ontwikkelen van een onderzoeksplan.


Wat voor onderzoek doe ik dan?

Vanaf maart 2019 is er een pilot gestart met vijf enorm enthousiaste huidtherapeuten in de regio's Den-Haag, Zoetermeer en Delft. Hier is eind april nog een zesde huidtherapeut bijgekomen die net buiten deze regio valt. Deze pilot is puur opgezet om onderzoek te kunnen doen naar het platform. Hoe gaan bezoekers met het platform om, hoe ervaren huidtherapeuten het, waar zijn bezoekers naar op zoek en hoe kan het platform hierbij helpen? Tientallen vragen onbeantwoord. En ondanks het feit dat de afgelopen zes a zeven maanden enorm veel van deze vragen hebben kunnen beantwoorden, is het vooralsnog onbekend hoe het platform bijdraagt aan datgene waar ik het voor ben begonnen: een versterking van de positie van de ondernemende huidtherapeut.


Om dit te onderzoeken ga ik een samenwerking aan met vier nieuwe huidtherapeuten in regio Leiden en regio Rotterdam. Deze huidtherapeuten (Cosmederma, Medical Skin Healing, Huidkliniek De Maas en Skin-prof huid- en oedeemtherapie) zullen acht weken lang deelnemen aan het platform en gedurende die periode zal structureel geanalyseerd worden naar verschillende aspecten. Daarbij delen deze huidtherapeuten voorafgaand en na hun deelname hun mening over hoe zijn hun positie op de markt ervaren, met als doel om antwoord te kunnen geven op welke manieren het platform bijdraagt aan de versterking van de positie van de ondernemende huidtherapeut.


Op de hoogte blijven van dit onderzoek? Ik deel op de Instagram-pagina van Vind je Huidtherapeut regelmatig de voortgang. Je kunt je ook onderaan deze pagina inschrijven voor de nieuwsbrief.
24 keer bekeken0 reacties