Het meest voorkomende huidtype

De gecombineerde, of gemengde, huid is het meest voorkomende huidtype. Desondanks is het ook een van de lastigste huidtypes, omdat de huid zowel vet als droog is. Die combinatie van huidtypes vraagt om een goede huidverzorging. Daar lees je meer over in deze blogpost!

Wat is een gecombineerde huid?

De gecombineerde, ook wel gemende, huid kenmerkt zich door droge en vette gebieden. De drogere zones zijn vaak de wangen en het gebied rondom de ogen. Typische kenmerken zijn schilfers, roodheid en een droog en trekkerig gevoel. De vettere zones zijn vaak de neus, de kin en het voorhoofd. Typische kenmerken van deze zones, ook wel bekend als de T-zone, zijn onzuiverheden zoals puistjes en grove poriën. Veel voorkomende oorzaken van een gecombineerde huid:

  • Verkeerd cosmeticagebruik zoals een te volle crème die de poriën laat verstoppen.

  • Gebruik van verkeerde ingrediënten op de huid. Irriterende ingrediënten kunnen droogte en roodheid veroorzaken en tegelijkertijd de talgproductie stimuleren op andere delen van het gezicht.

  • Plaatselijke veranderingen van de samenstelling van de huid door hormoonveranderingen tijdens de zwangerschap of overgang.

  • (Aangeboren) huidproblemen zoals eczeem. Hierbij is er vaak al sprake van een stoornis in de waterhuishouding waardoor de huid op bepaalde delen gemakkelijker kan uitdrogen.


Hoe verzorg je een gecombineerde huid?

Bij een gecombineerde huid is het van belang dat er huidverzorgingsproducten gebruikt worden die geschikt zijn voor de verschillende huidtypes. Het allerbeste is dus ook om speciaal een hydraterende, vette crème te gebruiken voor de droge delen van de huid en bijvoorbeeld enkel een toner voor de vette delen van de huid. De gecombineerde huid kan prima twee keer per dag gereinigd worden. Let daarbij wel op dat je gebruikt maak van een milde reiniger die de huid niet uitdroogt of de talgproductie laat toenemen. Wil je weten welke huidverzorging passend is bij jouw (gecombineerde) huid? Vraag hier gratis persoonlijke huidadvies aan of neem contact op met een van onze huidtherapeuten voor een vrijblijvend advies.38 keer bekeken0 reacties