• Savieija Sheikkariem

Huidverbeterende behandelingen en producten

In deze blog kun je alles lezen over huidverbeterende behandelingen en producten. Want wie wordt er nou niet gelukkig van een mooie huid zonder oneffenheden? Lees gauw verder hieronder.


Collageen en elastine

Collageen is een lijmvormend eiwit dat een belangrijk onderdeel vormt van het bindweefsel in het lichaam. Collageen is verantwoordelijk voor de stevigheid en de elasticiteit van de huid. Na je 25ste levensjaar neemt de productie van collageen af. Hierdoor ontstaan rimpels, verouderd de

huid en wordt de huid slapper. Elastine is een elastische proteïne in bindweefsel. Elastine zorgt ervoor dat verschillende soorten bindweefsels in het lichaam hun oorspronkelijke vorm en grootte terug krijgen nadat deze uitgerekt, ingedrukt of vervormd zijn geweest. Behandelingen die je collageen en elastine aanmaak stimuleren zijn aan te raden om optimale huidverbetering te kunnen bereiken.


Huidverbeterende behandelingen

Als we het over huidverbeterende behandelingen hebben, dan hebben we het over behandelingen die huidproblemen actief aanpakken door de collageen en elastiene aanmaak te stimuleren. De gevoelige en probleemhuid komt vaak voor. Dit betekend dat het belangrijk is om goed op te letten welke behandelingen je huid aankan. Een huidtherapeut kan een huidscan maken en op basis van de behoefte van de huid de juiste huidverbeterende behandeling adviseren.


Microneedling

Een van de meest innovatieve en effectieve procedures op het gebied van huidverbetering en huidverzorging is fractional microneedling. Deze techniek wordt ook wel collageen inductie therapie genoemd. Door de fijne naaldjes die op de huid worden toegepast, wordt de huid gestimuleerd om collageen en elastine aan te maken. De behandeling is geschikt om rimpels en lijnen aan te pakken, acnelittekens en poriën te verfijnen en de huid te verstrakken.


Microdermabrasie

Met microdermabrasie worden dode huidcellen verwijderd door middel van een schuring. Door met laser gesleepte diamantkopjes wordt de huid gepolijst terwijl de huid ook opgezogen wordt door een vacuüm functie. Dit is niet te vergelijken met een scrub of peeling thuis. Na een microdermabrasie behandeling zal je direct resultaat zien. Meestal is het verstandig de behandeling in een kuurvorm te doen, want dan heb je zichtbaar meer resultaat dan na een keer. Microdermabrasie is vrijwel voor alle huidproblemen zoals rimpels, onzuivere huid, huidveroudering, pigmentvlekken, acne littekens, vlekjes, zonneschade, rokershuid, grove poriën, grove huidstructuur en de futloze huid.


Huidverbeterende peelings

Peelings zorgen voor zichtbare huidverbetering. Elk zuur van een peeling heeft een specifieke

werking en dat is een groot voordeel. Hierdoor kan namelijk de behandeling specifiek afgestemd worden op de huidconditie. De huidtherapeut heeft kennis over de ingrediënten en zuren en kan daarom goed onderbouwen waarom een bepaald zuur voor een cliënt wordt gebruikt, wat het doet en waarom het werkt.


Skinresurfacing met fractionele laserbehandeling

De scanner van deze laser zet laserpulsen heel netjes naast elkaar tot halverwege de

lederhuid. De pulsen stollen het weefsel in kleine kolommetjes. De huid maakt hierdoor nieuw

weefsel aan en het oude weefsel wordt vervangen door nieuw en sterk collageen. De opbouw kan enkele maanden duren. Deze huidverbeterende behandeling is zeer geschikt voor littekens, acne-littekens, striae en rimpels maar ook voor mensen met een doffe huid, huidveroudering en grove poriën.


Huidverbeterende producten

Het aantal huidverbeterende productmerken is in de moderne tijd van nu oneindig en dit maakt het steeds lastiger om een duidelijk beeld te krijgen van de mogelijkheden. De huidtherapeut kan je, op basis van jouw huid, het beste aanraden welke productmerken en productlijnen het beste aansluiten op de behoefte van jouw huid. Hieronder kun je meer informatie lezen over twee huidverzorgingsmerken die huidverbeterende producten bevatten.


 • Laviesage: In de producten van Laviesage zijn bouwstoffen, vitaminen, mineralen en essentiële vetten voor het beschermen, voeden en verbeteren van de huid opgenomen. Daarnaast ondersteunen ze het lichaam bij het onderhoud en de aanmaak van nieuw bindweefsel, collageen en elastine en zorgen ze voor een mooie gezonde en stralende huid.

 • Image Skincare: Producten van Image Skincare zijn zeer effectief en huid verbeterend. De producten bevatten ingrediënten die doordringen tot de levende huidlagen. Alle ingrediënten zijn van natuurlijke afkomst en de producten zijn vrij van sulfaten, parabenen, agressieve conserveringsmiddelen en alcoholen. Daarnaast zijn de producten parfumvrij. Er wordt enkel gewerkt met etherische oliën die voor geur zorgen. De producten zijn ook dierproefvrij. Ze bevatten onder andere de stoffen: AHA’s/BHA’s (fruitzuren zoals salicylzuur, glycolzuur, melkzuur, kojiczuur), Retinol (Vitamine A), peptiden, stamcellen, huidoplichters, antioxidanten, SPF, Vectorize technology.


Ben je benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn qua huidverbeterende behandeling en/of producten voor jouw huid? Neem contact op met een van onze huidtherapeuten, of vraag hier gratis huidadvies aan!
Sources

 • Laviesage, (2020). Over laviesage. Geraadpleegd in februari 2020, van https://www.laviesage.nl/over-laviesage

 • Wikipedia, (2019, 28 april). Collageen. Geraadpleegd in februari 2020, van https://nl.wikipedia.org/wiki/Collageen

 • Wikipedia, (2017, 26 september). Elastine. Geraadpleegd in februari 2020, van https://nl.wikipedia.org/wiki/Elastine

 • Kliniek Dokter Frodo. (2020). Microneedling. Geraadpleegd in februari 2020, van https://www.dokterfrodo.nl/microneedling

 • Care For Skin. (2020). Vital C. Geraadpleegd in februari 2020, van https://www.careforskin.nl/search-results/?q=vital+c

 • Natascha. (2017, 19 juli). 6 dingen die je moet weten over microdermabrasie! Geraadpleegd in februari 2020, van http://www.beauty-all-in.nl/6-dingen-die-je-moet-weten-over-microdermabrasie-/

 • Dijs-Bom, D. (2017, 4 januari). Huidverbeterende behandelingen: welke keuze is er? Geraadpleegd in februari 2020, van https://www.huidzorghouten.nl/huidverbeterende-behandelingen-welke-keuze-is-er

 • Care For Skin. (2020). Image skincare. Geraadpleegd in februari 2020, van https://www.careforskin.nl/image-skincare/page3.html

45 keer bekeken

CONTACT

VOORWAARDEN

© Copyright 2019-2020 - Vind je Huidtherapeut

SOCIAL MEDIA

Praat mee

@vindjehuidtherapeut

#vindjehuidtherapeut

 • LinkedIn
 • Facebook
 • Instagram