Huidzorg Balans

Bijgewerkt: 28 apr 2019

De huidtherapeuten die bij Vind je Huidtherapeut aangesloten zijn worden geselecteerd op hun specialiteiten en kwaliteiten. Dit betekent dan ook dat niet zomaar iedere huidtherapeutische praktijk zich aan kan melden bij ons platform. We hechten een grote waarde aan professionaliteit, ervaring en zorgvuldigheid, zodat jij een overzicht krijgt van alleen de allerbeste huidtherapeutische praktijken. Alle huidtherapeuten bij Vind je Huidtherapeut zijn aangesloten bij de NVH (Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten) en het KP (Kwaliteitsregister Paramedici). We stellen onze huidtherapeuten graag aan jullie voor in deze aparte blog categorie ''Huidtherapeuten''. Hierin lees je alle informatie over de huidtherapeut(en) en leer je deze alvast een beetje kennen. Tijd om nieuwe huidtherapeuten voor te stellen....

Het team van Huidzorg Balans bestaat uit twee zeer gedreven vaste huidtherapeuten. Lisa van Luijk is zes dagen per week werkzaam in de praktijk en huidtherapeute Lotte Bruinen is sinds 2018 ook fulltime te vinden in de praktijk. Daarnaast werkt HuidZorg Balans nauw samen met verschillende verwijzers en zorgdisciplines (waaronder huisartsen uit de regio, thuiszorgorganisaties Buurtzorg, Careyn en Pieter van Forreest; medisch pedicures, fysiotherapeuten en een yogaschool).


Huid- en oedeemtherapeute Lisa van Luijk is sinds 2016 trotse eigenaresse van haar eigen praktijk ''Huidzorg Balans '' in Pijnacker. Lisa is een enthousiaste, ondernemende en zorgzame vrouw vol met energie, positiviteit en leergierigheid. Tijdens haar werk staat de best mogelijke zorg aan jouw huid centraal. Zij doet dit dan ook al jaren met veel liefde en passie tijdens haar werk als huid- en oedeemtherapeut. Nadat zij haar opleiding Huidtherapie aan de Haagse Hogeschool had afgerond, heeft zij zich verder ontwikkeld als freelancer binnen het vak. Zo heeft zij veel werkervaring opgedaan als waarnemer in diverse huid- en oedeemtherapie praktijken en is zij gastdocent geweest op de opleiding Huidtherapeut. Hierdoor heeft zij veel expertise binnen haar vakgebied en is zij up-to-date met de nieuwste inzichten die aangeleerd worden op de opleiding.


Daarnaast heeft zij de afgelopen jaren veel nascholingen gevolgd. In mei 2015 heeft zij een reis naar het zuiden van India gemaakt. Hier heeft zij zwachtelmaterialen en ingezameld geld gedoneerd aan zeer arme patiënten. ''Door deze reis heb ik mijn passie en droom waar kunnen maken, namelijk het inzetten voor anderen (in de vorm van vrijwilligerswerk) en het opdoen van kennis en technieken over de hele wereld, om zo de zorg in Nederland te kunnen optimaliseren.'' Met hetzelfde doel maakte zij in september 2016 een reis naar Armenië met de stichting Pijnackernaren helpen Armenië.

''In India (mei 2015) en Armenië (september 2016) heb ik mijn passie en droom waar kunnen maken, namelijk het inzetten voor anderen en het opdoen van nieuwe kennis en technieken van over de hele wereld. Mijn doel is met deze kennis en inspiratie de zorg in Nederland te optimaliseren.”

Lotte is sinds 2017 werkzaam als huid- en oedeemtherapeut bij Huidzorg Balans. Van jongs af aan wilde zij al iets doen in de zorgsector. Na het behalen van haar diploma als verpleegkundige is zij gaan werken. Al snel miste zij wat diepgang. Om alles op een rijtje te zetten is zij gaan reizen en vrijwilligerswerk gaan doen in Oeganda. Daar is zij tot de conclusie gekomen dat de verpleging toch niet helemaal voor haar was. Een jaar later is zij begonnen met de opleiding Huidtherapie. De huid heeft altijd haar interesse gehad, maar tijdens haar studie leerde zij dat de huid nog veel meer te bieden heeft. ''Ik vind het mooi om te zien hoe de kwaliteit van leven vooruit kan gaan, wanneer problemen aan de huid verholpen worden.'' Tijdens haar studie werkte zij bij Buurtzorg Pijnacker, waar zij Lisa heeft leren kennen. Daar is een goede samenwerking ontstaan en zij zijn in contact gebleven. Nu dat Lotte haar HBO-diploma Huidtherapeut behaald heeft en als huidtherapeut aan de slag kan, gaat deze fijne samenwerking verder bij Huidzorg Balans.

''Ik vind het mooi om te zien hoe de kwaliteit van leven vooruit kan gaan, wanneer problemen aan de huid verholpen worden.''

Huidzorg Balans heeft een missie die af te lezen is aan hun logo. Het rondje is opgedeeld in meerdere puzzelstukjes, welke staan voor het menselijk lichaam en de huidbehandeling die zij aanbieden. Van buiten lijkt elk lichaam één geheel, maar eigenlijk is het lichaam opgebouwd uit meerdere componenten. Wanneer één van de stukjes mist, is de balans even zoek. Dit geldt ook voor de behandeling van huidklachten: meestal is één soort therapie alleen niet voldoende, er komen meerdere aspecten bij kijken. Daarnaast hebben de puzzelstukjes verschillende kleuren die de huidtypen (I t/m VI) weergeven. Dit houdt in dat elk huidtype terecht kan bij Huidzorg Balans. Zo krijg je bij Huidzorg Balans huidtherapie op maat die perfect bij jouw huidskleur en huidtype past. De visie van Huidzorg Balans is om een vertrouwd gezicht te zijn. Een plek waar mensen met een gerust hart terecht kunnen voor hun vragen over huidproblemen. Door samen te werken met diverse (para)-medici willen zijn een optimaal zorgtraject aanbieden aan hun patiënten.


Benieuwd geworden naar Lisa en Lotte? Neem hier een kijkje op de pagina van Huidzorg Balans. Let op! Op dit moment hebben ze té gekke aanbiedingen op de ontharingsbehandelingen met de Light Sheer Diodelaser. Neem contact op met de praktijk voor meer informatie.

Praktijk Huidzorg Balans


10 keer bekeken0 reacties