Is jouw huid toe aan een flinke boost na de zomerzon?

De zon is de grootste boosdoener als het gaat om huidveroudering en heeft een grote invloed op het ontstaan van bijvoorbeeld acne, rimpels en donkere vlekken. Met een chemische peeling kunnen deze indicaties worden behandeld en voorkomen. Laat je in deze blog inspireren over de verschillende peelings die huidtherapeuten inzetten!

Wat zijn chemische peelings?

Chemische peelings exfoliëren (afschilfering) de oppervlakkige huidlagen die zijn beschadigd door blootstelling aan de zon en door schade veroorzaakt door andere omgevingsfactoren. Afhankelijk van de ingredienten werkt het net weer een beetje anders op de huid. Hier vertellen we je graag meer over. Hoewel peelings meestal op het gezicht worden gebruikt, kunnen ze ook worden gebruikt om de huid van je nek, handen of rug te verbeteren.

Hoe weet ik welke chemische peeling mijn huid nodig heeft?

Er zijn verschillende soorten chemische peelings. Zo zijn er peelings met maar één zuur of een combinatie aan zuren. De huidtherapeut is perfect in staat om te bepalen welke peeling het beste passend is, hierbij wordt tevens rekening gehouden met jouw wens.

  • Glycolzuur peeling glycolic acid

Een glycolzuur peeling werkt op basis van alfahydroxyzuur (AHA). Het heeft een kleine moleculaire structuur, waardoor het diep in de huidlagen kan doordringen. Glycolzuur heeft een positieve invloed op huidveroudering, op de teint en structuur van de huid. Bovendien zorgt het voor een heel mooie glow!

*Deze peeling is niet geschikt voor de donkere huidtypen.

  • Melkzuur peeling lactic acid

De melkzuur peeling exfolieert, hydrateert en egaliseert de huid. Hierdoor worden fijne lijntjes, grove poriën, een droge huid en vlekjes minder. Het is dus een geschikte peeling als je graag een egale huid wenst.


  • Salicylzuur peeling salicylic acid

Heb je last van acne? Dan is een salicylzuur je beste vriend, dit is namelijk een betahydroxyzuur (BHA) die de talgproductie in de huid reguleert. Hij penetreert diep in de huid, waar hij de talg oplost. De salicylzuurpeeling is geschikt als je last hebt van acne, verstopte poriën, comedonen (ook wel bekend als de blackheads en de whiteheads) of een vette huid. Daarnaast heeft het ook een ontstekingsremmende functie die goed werkt als je last hebt van breakouts.

*Deze peeling is niet geschikt voor mensen met een aspirine allergie

  • TCA peeling Trichloroacetic acid

TCA peelings werken intensiever in op de huid omdat ze dieper penetreren dan de bovengenoemde peelings. TCA peelings zijn een goede keus voor acne littekens, fijne lijntjes en zonschade. De structuur van de huid wordt aanzienlijk fijner en mooier en de teint wordt egaler. Een nadeel van deze peeling is dat deze gepaard gaat met een herstelperiode van de huid, de huid zal namelijk, afhankelijk van de sterkte, zichtbaar gaan vervellen.

*Deze peeling is niet geschikt voor een gevoelige huid.

*Hogere percentages TCA zijn niet geschikt voor de donkere huidtypen


  • Jessner peeling combinatie van zuren

De Jessner peeling bevat over het algemeen een combinatie van zuren die bestaan uit salicylzuur, melkzuur en resorcinol. Het is zeer geschikt om fijne lijntjes, rimpels, onregelmatige pigmentatie en acne-littekens te behandelen. Ook hierbij geldt dat de huid zichtbaar kan vervellen.

Hoe ziet een behandeling eruit?

De huid wordt voorafgaand altijd gereinigd, vervolgens wordt er een dun laagje vloeistof (de peeling) aangebracht. Indien nodig wordt deze in verschillende lagen aangebracht. Afhankelijk van de type peeling en de gewenste intensiteit zal de peeling enkele minuten op de huid inwerken. Dit kan een tintelend tot branderig gevoel geven. Hoe sterker de formulering en hoe langer het blijft zitten, hoe krachtiger de peeling. De vloeistof wordt vervolgens verwijderd en zal de opeenvolgende dagen herstellen van de behandeling. Na het herstelproces worden de eerst resultaten zichtbaar, welke mogelijk na verloop verder zullen verbeteren. Voor het beste resultaat worden chemische peelings toegepast in kuurverband.

Omdat chemische peelings de huid tijdelijk gevoeliger maken voor de zon, is de herfst dé perfecte periode om opgelopen huidschade van de zomer te herstellen. Start dan ook nu met het verbeteren van jouw huid.

Vraag jouw huidtherapeut om advies en ontdek welke chemische peeling het beste bij je past!7 keer bekeken0 reacties