Huidtherapie en injectables

Marit van Boldrik

Samenwerken voor de mooiste resultaten – huidtherapeuten werken op het gebied van anti-aging, waar nodig samen met andere disciplines, denk hierbij aan de cosmetisch arts en plastisch chirurg. In deze blog vertel ik je hier graag meer over.

 

De kracht van samenwerken

De kracht van de huidtherapeut is om enerzijds preventieve behandelingen toe te passen voor de ouder wordende huid en anderzijds de reeds ontstane tekenen van huidveroudering, te verminderen. Uit onderzoek blijkt dat ontsierende verkleuringen die ontstaan bij het ouder worden, de huid ouder laat lijken dan nodig. Dit heeft dan in eerste instantie ook veelal de focus van de huidtherapeut. Vermindering van vlekjes en roodheden zorgen ervoor dat de huid egaler wordt, frisser en jeugdiger oogt. Andere tekenen van huidveroudering zijn een grover wordende huidstructuur, lijntjes, rimpels, grove poriën en huidverslapping.
Met verschillende behandelingen, van mild tot intensief, is de huidtherapeut in staat deze tekenen te verminderen en de huid te begeleiden en te ondersteunen in het mooi ouder te worden.

Iets wat wij als huidtherapeut echter minder goed kunnen is bijvoorbeeld het aanzienlijk verminderen van de dynamische lijnen of het verbeteren van volumeverlies.
Dynamische lijnen worden veroorzaakt door repeterende samentrekking van bepaalde spieren. Deze rimpels zijn aanvankelijk alleen zichtbaar tijdens mimische bewegingen van delen van het gezicht. Voorbeelden zijn de fronsrimpels, kraaienpootjes, voorhoofdrimpels, lachrimpels en rokerslijntjes. Uiteindelijk worden de dynamische rimpels statisch, dat wil zeggen dat de lijntjes ook in rust blijvend zichtbaar zijn. Een passende behandeling hiervoor is botuline toxine, uitgevoerd door de cosmetisch arts.
Daarnaast veranderen de verhoudingen bij het ouder worden. Het gezicht verliest spierweefsel en vet (helaas op de verkeerde plaats). Ook verandert de botstructuur. Doordat de huid niet krimpt maar juist wat uitrekt, komt deze los in haar jasje te zitten. Het gezicht wordt als het ware kleiner, maar de huid niet. Hierdoor ontstaan de bekende rimpels, plooien en neemt het volume van onze huid af.

Bepaalde huidbehandelingen zijn in staat de huid te verstevigen en te verstrakken, echter bij veel volumeverlies of een overschot aan huid wat met de tijd door verschillende oorzaken kan ontstaan, biedt een behandeling bij de cosmetisch arts en/ of plastisch chirurg uitkomst.
Wist je dat injectables of een chirurgische ingreep veel beter tot zijn recht komen bij een gezond, uitziende huid? Het versterkt en ondersteunt elkaar namelijk aanzienlijk!

 

De juiste route

Idealiter start de huidtherapeut eerst met huidbehandelingen om de huidconditie te verbeteren en waar nodig de huid gezonder te maken. Voor de finishing touch gaat de cosmetisch arts aan de slag. Soms is de route minder relevant en kan het samen gaan.
Nu kan het voorkomen dat je al iets hebt laten doen en nu huidbehandelingen overweegt. Geen probleem! De huidtherapeut of cosmetisch arts informeert je graag waar je rekening mee mag houden.

Ben je benieuwd wat de huidtherapeut voor jou kan betekenen, ook voor de langere termijn? Laat je informeren tijdens een consult en je ontvangt een behandelplan op maat. Dit plan bestaat veelal uit een combinatie van behandelingen en  met de juiste skincare advies toegepast op jouw huid. Ervaring leert namelijk dat dit de gouden combinatie is om de snelste, mooiste en meest langdurige resultaten te behalen.

 

Nog geen reacties

Schrijf een reactie

Je e-mail zal niet openbaar zichtbaar gemaakt worden.