SPIDER NAEVUS

De spider naevus wordt ook wel een “spinnenkop” genoemd, door de uitwaaiering van fijne rode vaatjes rond het rode knopje. Een spider naevus kan bij iedereen voorkomen. In 40% van de vrouwelijke gevallen komt deze huidaandoening tot uiting tijdens een zwangerschap. Ook komt de spider naevus veel voor bij kinderen.

 

Spider naevus - vindjehuidtherapeut.nl

De oorzaken van een spider naevus

De precieze oorzaak van het ontstaan van een spider naevus is onduidelijk. Wel is bekend dat het een plaatselijke verwijding is van een klein bloedvaatje in de huid. Een spider naevus kan spontaan op een plek in de huid ontstaan of wordt veroorzaakt door de volgende factoren:

  • Zon, temperatuurwisselingen, stress en alcohol hebben één ding gemeen: ons bloed gaat er sneller door stromen en is van invloed op de verwijding van kleine bloedvaatjes in de huid.
  • Hormonale factoren
  • Chronische leverziekten of auto-immuunziekten. Bij deze aandoeningen zitten de spider naevi met name verspreid over de borst en de bovenarmen.

 

Wat kan de huidtherapeut voor je betekenen?

De huidtherapeut is gespecialiseerd in huidaandoeningen en heeft veel kennis van de oorzaak en de beste aanpak van ieder probleem. Daarnaast behandelt de huidtherapeut ook effectief de gezonde en ouder wordende huid. Als echte expert weet zij hoe je een huid in goede conditie krijgt én houdt met de beste aanpak.

Voor een gerichte aanpak maakt de huidtherapeut na een grondige analyse altijd een behandelplan op maat, dat volledig is afgestemd op de behoefte van jouw huid.

Voor de behandeling van spider naevus zijn er de volgende mogelijkheden: 

IPL- en lasertherapie

Een spider naevus wordt door de huidtherapeut behandeld door middel van licht of coagulatie.

 

IPL en lasertherapie

Bij IPL– en lasertherapie wordt er gebruik gemaakt van energie wat processen in de huid stimuleert. Afhankelijk van de golflengte wordt het licht geabsorbeerd door melanine (pigment)/ hemoglobine (bloed) en/of water. De energie wordt omgezet in warmte, welke de huid stimuleert en activeert. Het licht van IPL of laser is erg geschikt voor het verwijderen van een spider naevus. Het licht wordt geabsorbeerd door de rode kleur van het bloed en omgezet in warmte. Deze warmte zorgt ervoor dat de spider naevus wordt beschadigd en opgeruimd door het lichaam. Het omliggende weefsel blijft volledig intact.

 

Coagulatie

De spider naevus wordt door middel van een naaldje die verbonden is met een coagulatieapparaat, gecoaguleerd (gestold) en vervolgens door het lichaam opgeruimd.
 

ARTIKELEN SPIDER NAEVUS

wat is een huidtherapeut? - vindjehuidtherapeut.nl
huidproblemen bij zwangerschap - vindjehuidtherapeut.nl
Pigmentaandoeningen
× Hoe kan ik je helpen?