Huidverbetering: wat wil jij zien in de spiegel?

Wat wil jij zien in de spiegel? - vindjehuidtherapeut.nl

De huidtherapeut behandelt naast huidproblemen ook de gezonde en ouder wordende huid. Dat kan zowel preventief zijn om je huid in goede conditie te houden of om zichtbare tekenen van huidveroudering aan te pakken. Uitgangspunt is altijd: wat wil jij zien in de spiegel?

Wat wil jij zien in de spiegel?

Als huidtherapeut help ik veel mensen om huidveroudering en verslapping te verminderen. De meeste mensen zijn verrast als ze horen wat er allemaal mogelijk is met huidbehandelingen, die waar nodig goed samen gaan met injectables, zoals botox en fillers.
Ik begin altijd met de vraag wat iemand wil bereiken met de huidtherapie. De een is heel duidelijk in de wensen, de ander vindt dat lastig. Ik hoor regelmatig: “Ik ben niet meer zo blij met wat ik tegenwoordig zie in de spiegel.” Het is dan aan mij om te onderzoeken wat datgene is wat stoort en welke emotie erachter zit. We onderzoeken samen wat het probleem is en wat een goede oplossing kan zijn. Gaat het om een jeugdigere uitstraling of om het verbeteren van een vermoeide, onrustige of doffe huid?

Het is essentieel om dit scherp te hebben en dat ik écht weet wat iemand wil, zodat ik efficiënt en doelgericht aan de slag kan met een tevreden cliënt als gevolg. Een cliënt die blij is met het resultaat maakt mij ook blij!

Jouw wensen en behoeften

Om samen scherp te krijgen wat de wensen en behoeften zijn, pak ik tijdens het consult  de spiegel erbij en laat ik het iemand niet alleen toelichten maar vooral ook aanwijzen, dat geeft me veel informatie. Ik vind het interessant om te zien wat iemand ziet en wil verbeteren. Zo kan ik bepalen of dat ook is waar diegene het meest bij gebaat is voor het beste resultaat. In principe gaat het erom wat iemand zelf wil en is het niet belangrijk wat ik vind. Toch deel ik waar nodig mijn visie.

Hoe je jezelf bekijkt in de spiegel is namelijk geen eerlijke perceptie, het beeld wordt vaak gevoed door emoties. Afhankelijk van waar je naar kijkt, gebruik je verschillende delen van de hersenen. Bovendien is het als mens lastig om alles los van elkaar te beoordelen en objectief naar jezelf te kijken.

Het totaalbeeld

Bij het ouder worden gaat het niet alleen om de huid die verandert, ook andere facetten spelen een rol. Denk aan aging van het gezicht.
Als je graag mooi ouder wilt worden, is het belangrijk om zowel naar de verschillende factoren te kijken die bijdragen aan het ouder worden, als naar het totaalbeeld.
Daarom maakt een huidtherapeut altijd een behandelplan op maat. Wat helpt jou op korte termijn en welke ondersteuning heeft jouw huid nodig voor de toekomst?

Soms geven mensen aan zich te storen aan rimpeltjes en een frisser uiterlijk te willen. Als ik vervolgens zonschade constateer is het belangrijk de impact hiervan op het uiterlijk te benoemen. Want wist je dat uit onderzoek blijkt dat verkleuringen een huid ouder doen laten lijken dan alleen lijntjes en rimpels? Ik ben dan ook voorstander om beide te behandelen om het doel te bereiken.

Ik word blij van tevreden cliënten

Als we bespreken wat jij graag in de spiegel ziet zijn dit de onderwerpen die aan bod komen. Zo krijg jij een goed beeld van jouw huidconditie en de mogelijkheden om je huid te verbeteren of preventief te behandelen met een behandelplan op maat. Ik geloof in de kracht van het combineren en zet dan ook binnen dit plan verschillende technieken in. Toewerken naar het mooiste resultaat, tevreden, blij mensen, daar word ik blij van!

Wil je weten hoe jij weer kunt stralen? Zoek dan een huidtherapeut bij jou in de buurt voor een intakegesprek.

Nog geen reacties

Schrijf een reactie

Je e-mail zal niet openbaar zichtbaar gemaakt worden.