ZICHTBARE VAATJES

 

couperose - vindjehuidtherapeut.nl

Wat zijn zichtbare vaatjes en hoe ontstaat het?

Onze huid bevat ontelbaar veel bloedvaatjes die de huid van voeding en zuurstof voorzien. Echter wanneer de vaatwanden verzwakt raken, kunnen deze vaatjes verwijden en worden ze zichtbaar. Het kunnen er enkele zijn, of in de vorm van een spinnetje (spider naevus), wanneer het een netwerk is aan vaatjes, noemen we dit couperose. Het gaat gepaard met roodheid van de huid en komt veel voor op de wangen, maar ook in de hals en decollete.

Welke andere factoren veroorzaken couperose of verergeren het?

Wanneer iemand er aanleg voor heeft, is de kans op het ontwikkelen van couperose groter.
Ook speelt de zon, temperatuurwisselingen, stress, alcohol, pittig eten en bepaalde geneesmiddelen voor het ontstaan of verergering van de verwijde vaatjes.

Wat kan de huidtherapeut voor je betekenen?

De huidtherapeut is gespecialiseerd in huidaandoeningen en heeft veel kennis van de oorzaak en de beste aanpak van ieder probleem. Daarnaast behandelt de huidtherapeut ook effectief de gezonde en ouder wordende huid. Als echte expert weet zij hoe je een huid in goede conditie krijgt én houdt met de beste aanpak.

Voor een gerichte aanpak maakt de huidtherapeut na een grondige analyse altijd een behandelplan op maat, dat volledig is afgestemd op de behoefte van jouw huid. Dit bestaat vaak uit verschillende behandelmethoden, waar nodig ondersteund met productadvies voor het beste resultaat.

Voor de behandeling van zichtbare vaatjes zijn er de volgende mogelijkheden: 

IPL- en lasertherapie

Bij IPL– en lasertherapie wordt er gebruik gemaakt van energie wat processen in de huid stimuleert. Deze energie wordt geabsorbeerd door het hemoglobine in het vat, wat omgezet wordt in warmte. Deze warmte zorgt ervoor dat eiwitten in het bloed stollen, vaatwanden beschadigen en vaatjes opgeruimd worden door het lichaam.

IPL, ook wel intensed pulsed light genoemd is erg geschikt voor een rode huid en heel oppervlakkig, gelegen kleine vaatjes. Door de huid te behandelen met IPL, neemt de roodheid af welke vaak gepaard gaat met de zichtbare couperose vaatjes. Hierdoor oogt de huid rustiger en minder rood. Zijn er grovere vaatjes zichtbaar dan wordt een vaatlaser ingezet.

Een laser wordt ingezet wanneer de verwijde vaatjes duidelijk zichtbaar zijn of eventueel dieper gelegen zijn. De combinatie van beiden is zeer effectief voor het beste resultaat.

 

Coagulatie

De vaatjes worden door middel van een naaldje die verbonden is met een coagulatieapparaat, gecoaguleerd (gestold) en vervolgens door het lichaam opgeruimd. Hierdoor zullen de vaatjes niet meer zichtbaar zijn. 

LED-therapie

Al dan niet in combinatie met bovenstaande kan er led therapie worden toegepast. Door middel van specifieke golflengten die voor een bepaalde tijd op de huid worden geschenen, zal dit de huid verbeteren.

Een behandeling met LED omvat het blootstellen van de huid aan lage niveaus van deze nuttige lichtenergie uit het zichtbare en infrarode deel van het lichtspectrum. Hierdoor worden cellulaire functies geactiveerd, die er op hun beurt voor zorgen dat verschillende cellulaire processen met een therapeutisch effect worden gestimuleerd. Geactiveerde huidcellen functioneren beter en regenereren sneller, wat leidt tot een jongere, gezonde en stralende huid.

De effecten van led-fototherapie zijn een natuurlijke reactie, vergelijkbaar met fotosynthese van planten via een proces dat bekendstaat als fotobiomodulatie.
Rood licht versnelt celvernieuwing en -herstel van de huid, stimuleert de collageen- en elastinesynthese. Dit zorgt voor een rustigere, minder rode huid.
 

ARTIKELEN ZICHTBARE VAATJES

wat is een huidtherapeut? - vindjehuidtherapeut.nl
huidproblemen bij zwangerschap - vindjehuidtherapeut.nl
Pigmentaandoeningen